Lanetli kavim İsrail, Nil Nehri ile Fırat Nehri arasındaki toprakların Kutsal Siyon Devleti olarak kendilerine vaat edildiğine inanıyor. Ve bu coğrafyaya sahip olabilmek için türlü senaryoları ortaya sürmeye devam ediyor. Bu harita zaman zaman karşımıza sözde Kürdistan Devleti adıyla çıkarken bu kez Yeni İran olarak yansıtılmaya başlandı.

Sözde Yeni İran İmparatorluğu haritası Nevşehir'e kadar uzanıyor. Bu topraklara göz dikenler hep var olacak, ancak Türkiye ilelebet payidar kalacak...

Türkiye'nin son yıllarda adeta küllerinden yeniden doğması Batı'yı oldukça rahatsız ediyor. ABD basını İran'a el altından destek verirken Kapadokya'yı da içine alan yeni bir safsata harita yayınladılar.

ABD’nin son çeyrek asırdır askeri olarak birinci elden Ortadoğu’ya burnunu sokmasının ardından İran’ın bölgede artan etkinliği Amerikan basınına da konu olmaya başladı.
Amerikan New York Post Gazetesi, Bahreyn’den Lübnan’a, Yemen’den Irak’a, Filistin’den Suriye’ye kadar karışıklık yaşanan hemen her coğrafyada parmak izine rastlanan İran’ın yeniden ‘Büyük Pers İmparatorluğu’ rüyası görmeye başladığını yazdı.

PERS İMPARATORLUĞU ‘RÜYA’ MI?

New York Post, haberinin yanında İran'ın etkinlik alanı ve yayılmacı politikalarına ilişkin bir de şok harita yayınlayarak, müstakbel ‘imparatorluğun’ adeta sınırlarına işaret etti.

ÖMER EFENDİMİZ YIKMIŞTI…

Milattan önce 550’de Ahameniş Hanedanlığı’yla başlatılan Büyük Pers İmparatorluğu’nun tarihi Part Krallığı ile devam etti ve M.S. 224’te kurulan Sasani İmparatorluğu’nun Halife Hz. Ömer Bin Hattab (R.A.) efendimizin ordularınca 636’daki Kadisiye ve 642’deki Nihavend savaşları neticesinde tarihten silinmesi ile sona ermiş oldu.

‘ATEŞE TAPANLAR’ 1379 YIL SONRA YENİDEN SAHNEDE

Şimdi yeniden gündemde olan ‘Pers’ rüyasının bir yansıması da din alanında kendini gösteriyor. Zerdüşlük dinine mensup ateşe tapınan Perslerin torunları bugünlerde İran’da yeniden sahneye çıktılar. Geçtiğimiz günlerde İran’ın Kirman İlinde Zerdüşt dinine mensup binlerce kişi büyük bir ateşin etrafında ‘Sede’ ayini düzenledi. Ayine ilişkin görüntüler, dini lider Ali Hamaney’e bağlı ‘Öğrenci Ajansı’ tarafından servis edildi. Bilindiği gibi Zerdüştlük İslam öncesi İran'ın ‘resmi’ diniydi.