Ankara Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi’nin yaptığı suçlamalara Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver basın toplantısı ile cevap veriyor.

Başkan Ünver konuyla ilgili neler söyleyecek?

Basın toplasını takip eden FİB Haber Muhabirimiz Oğuzhan Uluçam’ın kaleminden ayrıntılar birazdan sitemiz www.fibhaber.com da ayrıntılı olarak bulabilirsiniz....


Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya’nın sözleri ülke gündemine otururken gözler Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e çevrildi.

Kaya yaptığı açıklamada, “ yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında 11 tane tescilli yapının yıkıldığı, Belediye’nin tarihe enkaz olarak baktığı, kepçe ve kamyonlarla girip tarih diye bir şey bırakmadığı” gibi ciddi iddialarda bulunuyor. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıklıyor. Şimdi, bütün bu iddialara Başkan Ünver’in cevaplarını kamuoyu bekliyor.
İşte iddialar
-11 tane tescilli bina yıkıldı mı, yıkıldıysa kim veya kimler yıktı, sorumlular kimler? 11 tescilli tarihi yapının kepçe ve kamyonlarla yok edildiği iddiası gerçek midir?
-Kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında Nevşehir tarihi yok mu edildi?
– Kale ve civarında tabakalı veya tabakasız kazı var mı?
– Belediyenin tarihe bakış açısı ‘enkaz’ olarak belirtiliyor. Bu tespit doğru mu?
– Ankara Mimarlar Odası tarafından Kültür Bakanlığı, Belediye yetkilileri ve Koruma Kurulu hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyor. Bu konuda düşünceleriniz nedir?
– Temizlik adı altında Kepçe ve kamyonlarla kazılar yapıldı mı, yapıldıysa bunların yasal dayanakları var mı?
–  İhale teknik şartnamesi görülebiliyor mu?
– Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya “Odanın açtığı davalar neticesinde Kültür Bakanlığı’nın görevden aldığı eski Koruma Kurulu Üyeleri’nden Mevlüt Coşkun, temizlik ihalesinin koordinatörü olarak ihalede ilginç şekilde yer alıyor. Mevlüt Coşkun antropolog ama web sayfalarında Mevlüt Coşkun’u arkeolog olarak belirtiyorlar” iddiasını dile getiriyor. Bu doğru mu?
– Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Üyesi Redife Kolçak “kültürel varlığa belediyeler bakım yapmak istediğinde emlak vergisi üzerinden yüzde 10 kaynak alıyormuş, oldukça yüksek bir pay. Böylesi bir pay mıdır, bu kadar rahatlıkla temizlik adı altında binlerce yıllık tarihimizi, kültür topraklarımızı enkaz değeri üzerinden tarifleyebilmek” diye soruyor. Bu iddia doğru mudur?
– Mimarlar Odası Ankara Şube üyesi Kemal Kaya “Ortaya çıkan fresklerin nerede olduğu belli değil. Bunlar açıkta kalıp hava ile temas ederse telafisi imkansız tahribat oluşabilir. Nevşehir’deki tarihi alanlarda Kültür Bakanlığı’nın tamamen devre dışı bırakıldığı işler yapılıyor” iddiaları doğru mudur?

İşte tüm bu sorulara Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in Cevabı www.fibhaber.com da olacak...!!!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri daha öncede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuştu...