Her yaştaki sığır cinsi ve koyun-keçi türü hayvanların küpelenerek kayıt altına alınabiliyor. Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak üreticiyi uyardı.

Her Yaştan Hayvanların Küpelenerek Kayıt Altına Alınması ve İşletmelerin Güncellenmesi için Son Gün : 31.12.2017


Herhangi bir nedenle kayıt altına alınamamış her yaştaki sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların küpelenerek TÜRKVET'te kayıt altına alınması ve işletmelerde kayıtlı hayvan mevcudunun güncellenmesi amacıyla Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 4 Nisan 2017 tarihli ve 30028 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ konuyla ilgili olarak şunları söyledi;  "Her yaştan hayvanların küpelenerek TÜRKVET'te kayıt altına alınması ve işletmelerde bulunan hayvan mevcudu ile TÜRKVET' te kayıtlı olan hayvan mevcudunun uyumlu hale getirilmesi amacıyla yetiştiricilerimizin 31.12.2017 tarihine kadar bağlı oldukları İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat ederek işletmelerini güncelletmelerine ilişkin olarak gerekli müracaatı yapmaları gerekmektedir" dedi.