HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ  M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU VE M. ARİF PARMAKSIZ İSİMLERİNİ KONFERANS VE SEMİNER SALONLARINA VERDİ

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü aldığı bir kararla  Üniversite’nin Hacıbektaş İlçesi’nde bulunan TOBB Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki konferans Salonu’na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ismini verdi.  Rektörlük aynı kararla  Fakültedeki Seminer Salonu’na da Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  M. Arif Parmaksız’ın adını verdi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Hacıbektaş  TOBB Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki törene  Vali Mehmet Ceylan,Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, NTSO Yönetim Kurulu M. Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Seyit İnce, NTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Üniversite bünyesinde kazandırılmasında  NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın büyük emeği olduğuna dikkati çekerek, “ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve M. Arif Parmaksız’a bu fakülteyi Üniversitemiz ve İlçemiz’e kazandırdıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Vali Mehmet Ceylan’da yaptığı konuşmada  Türkiye Cumhuriyeti’nin  kurucusu M. Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş İlçesi’ni ziyaretinin 95 yılında gerçekleşen bu açılışın farklı bir anlam taşıdığını dile getirerek, “ Bu fakültenin  ilçemize kazandırılmasında emeği geçen M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve  M. Arif Parmaksız’a teşekkür ederim.” Dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’da  dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün direktifleri ile TOBB tarafından yaptırılan  Fakülte’nin asıl mimarının Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu olduğunu belirterek, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu güne kadar çeşitli illerde  80  eğitim binası yapımını gerçekleştirmiş olup,  önümüzdeki yıllarda ise 40 okulun  daha binasının yapımını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. TOBB’un eğitime olan katkısı her zaman devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Konuşmalarda sonra Fakülte bünyesinde yer alan   M. Arif Parmaksız Seminer Salonu’ Prof. Dr. Filiz Kılıç Kütüphanesi ve M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nun açılışı protokol tarafından yapıldı.

Açılıştan sonra M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans Salonu’nda M. Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişinin 95. Yıldönümü sebebiyle müzik dinletisi sunuldu.

Program   törene katılan protokole daha önceden Fakülte bahçesinde dikilen  ağaçlara isim plakalarının takılması ile son buldu.