Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetiminin norm kadro fazlası öğretmeni bölüm şefi olarak atamasına karşı verilen mücadele sonuçlandı.
Kısa bir süre önce Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rüstem Acar, okulda görev yapan norm kadro fazlası öğretmeni hukuk dışı bir uygulama ile bölüm şefi olarak görevlendirerek hem Milli Eğitim Bakanlığı'nı yok sayan bir uygulamaya imza atarak öğretmenler arasında çalışma barışının bozulmasına sebep olmuştu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Eğitim- Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Bu hukuk dışı uygulama sonucunda okul yönetimi ile defalarca yapılan resmi yazışmalar sonucunda okul yönetimi yapılan görevlendirmenin doğruluğunda ısrar etmeye devam etmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşlerine tezat bir uygulamada kararlı olduğunu ifade etmişti. Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hukuksuz ve dayanaksız bu uygulaması sonucunda konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na ileten sendikamız, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşünü talep etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ise konu hakkında cevabi bir yazı yazarak "norm kadro fazlasına düşen öğretmenin, şeflik görevine devam etmesi uygun değildir" şeklinde görüşünü açıklamıştı. İlgili görüş üzerine Valilik Makamı'na yazılan resmi yazı ile Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi alan şefliği görevlendirilmesinin iptalini ve hukuki çereveler içerisinde yeni bir görevlendirilme yapılması gerektiğini belirten şubemize Nevşehir Valiliği 22.04.2016 tarihinde cevabi bir yazı yazarak söz konusu hukuk dışı görevlendirmenin iptal edildiğini belirtti. Nevşehir Valiliği'nin ilgili bölüm şefinin görevini sonlandırması ile birlikte, hukuki çerçevede yeni bir görevlendirme yapılarak çalışma barışı yeniden sağlanarak adalet yeniden tesis edilmiştir. Bugüne kadar Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hukuk dışı görevlendirmeler ile yöneticilik bilgisinin eksik olduğunu, okulun adaletle değil de şahsi hırs ve inatla yönetildiğini ortaya koyan Okul Müdürü Rüstem Acar'ın bu karar sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm yönetmeliklerini, görüşlerini ve yazılarını incelemesini tavsiye ediyor, kamuoyuna saygılar sunuyoruz” dedi.