2017 Yılına Girmeye hazırlandığımız bu günlerde, Nevşehir'de 2016 Yılı Böyle Geçti. Nevşehir’de geride bırakılmaya hazırlanılan 2016 yılında siyasetten spora, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı.

İşte yıl içerisinde Nevşehir’de yaşananlardan bazıları:
-Ocak
1 Ocak - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kapadokya Bölgesi’nde de 2016 yılı büyük coşku içerisinde kutlandı.
3 Ocak- Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaşayan Türkiye’nin ilk mıknatıs adamı Halis Ateş, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
4 Ocak - Nevşehir’de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edildi.
6 Ocak - Nevşehir’’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde yaşlı karı-koca kaldıkları evde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu.
7 Ocak - Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Kasabasında 112 Acil servis hizmete açıldı.
7 Ocak - AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM, Genelkurmay Başkanlığı’na hakaret eden bir kişi hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
9 Ocak- Nevşehir’de bir kişi de domuz gribi görüldü.
11 Ocak- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekçi görevden alındı.
13 Ocak- Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin Gümrük kaçağı sigara ticareti suçları ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda 11 Bin 820 adet sigara ele geçirildi.
18 Ocak- Nevşehir’de hafta sonunda etkili olan lodos nedeniyle 38 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
19 Ocak- Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
21 Ocak- Nevşehir Lisesi’nde öğrenim gören 10. sınıf öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele eden asker ve polislere gönderdikleri mektupla destek verdi.
21 Ocak- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünü, yerleştirilen kameralar sayesinde tüm dünya internetten izleyebiliyor.
21 Ocak- Nevşehir eski milletvekili Ali Babaoğlu (86) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
22 Ocak- Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçen yıl temizleme çalışmalarına başlanan dünyanın en büyük yer altı şehir yerleşiminde Ortodoks inancına sahip Hristiyanlar’ın ilk kiliselerinden biri olduğu tahmin edilen ve M.S. 4.yüzyıla kadar uzanan bir yapıya ulaştıklarını söyledi.
22 Ocak- Nevşehir’de 56 bin öğrencinin yanı sıra 3 bin 556 öğretmen yarı yıl tatiline girdi.
22 Ocak- Tedavi gördüğü özel hastanede dün vefat eden 17. ve 18. Dönem Nevşehir Milletvekili Ali Babaoğlu için cenaze namazı öncesinde Nevşehir Valiliği önünde bir tören düzenlendi.
27 Ocak - AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı olarak, CHP 35. Olağan Kongresinde ve CHP grup toplantısında AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakaretlerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında teşkilatı adına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
-Şubat
2 Şubat- Nevşehir’de eski İş Kur binası önünde bir kişi ölü olarak bulundu.
5 Şubat- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat Kasabasında 51 yaşında ki kadın kendini asarak intihar etti.
6 Şubat- Nevşehir’in Uçhisar beldesinde, Kapadokya’da yerli ve yabancı turistlere hizmet veren ve Doğuş Grubu tarafından restorasyonu yapılan Kadıneli Restoran’da yalnızca kadınlar çalışıyor.
8 Şubat- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde 6 Ocak tarihinde evlerinde tüfekle öldürülmüş bir şekilde bulunan yaşlı çiftin cinayet zanlısı olarak torunları Erdoğan T. gözaltına alınmasının ardından Ürgüp Adliyesi’nde çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
11 Şubat- Nevşehir 1. Amatör futbol liginde oynanan karşılaşmada futbolcular maçın başlama vuruşu ile birlikte bir dakikalık oturma eylemi yaptılar. Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, tüm dünyanın, Suriye’de Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme seyirci kaldığı için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyledi.
12 Şubat- Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyünde cinnet geçirdiği iddia edilen anne, önce kızını sonra kendisini vurdu.
14 Şubat- Nevşehir merkeze bağlı Göreme kasabasında açılan sanat galerisinde 1 metre uzunluğundaki çini balık 425 bin TL’ye satışa çıkarıldı.
29 Şubat- MHP Genel Merkezi tarafından MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı ve il yönetimi görevden alındı.
-Mart
5 Mart- Dünyanın tek kadın granit sanatçısı olan Züleyha Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için üzerinde resimlerinin olduğu bir granit eser hazırladı.
10 Mart- Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan görevden alındı.
16 Mart- Nevşehir polisinin paralel yapıya yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.
18 Mart- Nevşehir’de “paralel yapı” operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 zanlıdan 2’si tutuklandı.
19 Mart- Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (World Wide Fund for Nature-WWF) 2007’den beri her yıl düzenlediği “Dünya Saati” etkinliği kapsamında dünyanın en büyük peribacası olan Uçhisar Kalesinde aydınlatma ışıkları iklim değişikliğine dikkat çekmek için 1 saat kapatıldı.
26 Mart- Hakkari Yüksekova’da teröristler ile girilen çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Emre Fıstıkeken’in Nevşehir’deki baba ocağına ateş düştü.
-Nisan
1 Nisan- İl Genel Meclis Başkanlığında yapılan Meclis Başkanlığı seçiminde tek aday olarak çıkan mevcut başkan Süleyman Özgün yeniden bu göreve seçildi.
4 Nisan- Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristler ile girilen çatışma sonrasında şehit düşen Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla’nın baba ocağı Nevşehir’e ateş düştü.
5 Nisan- Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristler ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı.
7 Nisan- 20 Temmuz 1954 yılında il olan Nevşehir’de ilk kez bir akşam maçı oynandı.
10 Nisan- Nevşehir 1. Amatör Ligde mücadele eden Çat Gençlik Spor namağlup şampiyon oldu.
17 Nisan- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya’da dünyanın en uzun mapping gösterisi Zelve Açıkhava Müzesi’nde gösterime başladı.
20 Nisan- Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde yaşayan anne ve engelli kızı evlerinde ölü olarak bulundu.
27 Nisan- Nevşehir’de FETÖ/PYD soruşturması kapsamında Lara Koleji’ne kayyum atandı.
-Mayıs
5 Mayıs- Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı görevine Mustafa Ceviz atandı.
5 Mayıs- Nevşehir’de paralel yapı ile mücadelede 1 kişi tutuklandı.
7 Mayıs- Nevşehir’de bindikleri otomobille kontrol noktasından kaçan 3 zanlı polise ateş etti.
9 Mayıs- Nevşehir’de önceki gün polisin ’dur’ ihtarına uymayarak kaçan ve polise silahla ateş açan uyuşturucu satıcıları, bugün çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
18 Mayıs- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde bulunan dünyanın en büyük peribacasına çıkan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, buradan tüm dünyaya mesaj verdi.
20 Mayıs- Nevşehir’de içerisinde bomba olduğunu iddia ettiği çantayla banka şubesini soymaya kalkışan kişi, polis tarafından etkisiz hale getirildi.
23 Mayıs- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde dünyanın ilk ve tek bebek müzesi yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekiyor.
23 Mayıs- Nevşehir Milli Eğitim Müdür Vekili olarak yaklaşık iki yıldır görev yapan Osman Şimşek’in görevlendirmesi sona erdi.
24 Mayıs- Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi arasındaki Tendürek bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen’in acı haberi, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde oturan ailesine verildi.
25 Mayıs- Van’da terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı bomba ve roketatarlı saldırı sonrasında şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen, Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı.
26 Mayıs- Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Murat Demir görevine başladı.
-Haziran
1 Haziran- İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı İlhami Aktaş Nevşehir Valiliğine atandı.
5 Haziran- Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da pazar ayini yönetti.
8 Haziran- Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Dadağ köyünde bulunan maden ocağında kuyuya düşen Alpay Ünal hayatını kaybetti.
9 Haziran- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Kasabasında meydana gelen göçükte 9 kişi yaralandı.
13 Haziran- 1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Nevşehir Valiliğine atanan İlhami Aktaş görevine başladı.
16 Haziran- Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Mahmat köyünde, topladığı elektrik paralarını yatırmayarak suların kesilmesine neden olan ve köylüleri 20 gün mağdur eden muhtar, BİMER’e yapılan şikayet sonrasında kaymakam tarafından görevden alındı.
17 Haziran- Nevşehir’de 312 okulda 56 bin öğrenci ve 3 bin 681 öğretmen yaz tatiline girdi.
21 Haziran- Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonrasında yan yatan kamyondan 573 kilo kubar esrar maddesi ele geçirildi.
26 Haziran- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.
-Temmuz
13 Temmuz- İhlas Holding eski Başkanvekili Yavuz Özgün’ün annesi Naciye Özgün, 85 yaşında hayatını kaybetti. Naciye Özgün’ün cenaze namazı öğle namazına müteakip Alibey Camii’nde kılınarak Taşlıbel Mezarlığı’na defnedildi.
16 Temmuz- İstanbul ve Ankara’da başlayan askeri darbe girişimi sonrasında Nevşehir’de vatandaşlar AK Parti İl Başkanlığına akın etti.
16 Temmuz- FETÖ/PDY terör örgütü tarafından darbe girişimi sonrasında Kırşehir’e atanan sözde sıkıyönetim komutanı Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yakalandı.
16 Temmuz- FETÖ/PDY terör örgütü tarafından darbe girişimine teşebbüs sonrasında şehit düşen yurttaşlarımız için Nevşehir’de gıyabi cenaze namazı kılındı.
18 Temmuz- Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ile ilgili soruşturma kapsamında Nevşehir’de aralarında şube müdürleri, amirler ve polislerin bulunduğu 35 polis memuru açığa alındı.
18 Temmuz- Nevşehir’de darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında iki vali yardımcısı ve bir kaymakam ile birlikte 42 polis memuru görevinden uzaklaştırıldı.
20 Temmuz- Nevşehir’de çeşitli kamu kurumlarında görev yapan 80 memur açığa alındı.
22 Temmuz- Nevşehir’de FETÖ/PDY operasyonları sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı ve Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu tutuklandı.
25 Temmuz- FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminde bulunulmasının ardından Nevşehir’de 284 memur açığa alındı.
25 Temmuz- Nevşehir’de ailesiyle birlikte demokrasi mitingine katılan 5 yaşındaki Duru Gösterişli’nin Vali İlhami Aktaş’ın kulağına eğilip, “Bizi kurtardığınız için teşekkür ederiz vali amca” demesi duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.
26 Temmuz- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 6 kişi tutuklandı
27 Temmuz - Nevşehir’de Muammer Sertkaya ile 18 yıldır evli olan Hollandalı Wilhelmina Jacoba Müslüman oldu ve ’Ayşe’ adını aldı.
28 Temmuz- FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz Cuma akşamı darbe girişiminde bulunulmasının ardından, o tarihte dünya evine giren Süleyman Derviş Tütüncü ve Mualla Tütüncü çifti düğünlerini bırakarak meydanlara koştu.
29 Temmuz- Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği tarafından darbe girişiminde bulunanlara idam cezası gelmesi için toplanan imzalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi.
30 Temmuz- Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde, 49 yaşındaki bir kişi silahla kendisini vurarak intihar etti.
30 Temmuz- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında 25 yaşındaki genç kendini asarak intihar etti.
31 Temmuz- Nevşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY darbe girişimine kapsamındaki soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.
-Ağustos
2 Ağustos- Nevşehir merkez 75. Yıl ilkokulunda 1.sınıf öğretmeni olan 56 yaşındaki Zeki D. intihar etti.
3 Ağustos- Nevşehir Devlet Hastanesi’nde geçirdiği beyin kanaması sonucu 4 gündür tedavi gören ancak beyin ölümü gerçekleşen 53 yaşındaki Emine Balkış’ın tüm organları ailesi tarafından bağışlandı.
3 Ağustos- Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, 15 Temmuz tarihinden bugüne kadar Nevşehir’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 22 kamu görevlisi ve 8 esnafın tutuklandığını söyledi.
6 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde görevli 10 akademisyen gözaltına alındı.
6 Ağustos- Nevşehir’de düzenlenen demokrasi nöbetinin 23. gününde ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan vatandaşlarla buluştu.
8 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde görevli 4 akademik personel tutuklandı.
8 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 10 kişi tutuklandı.
9 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 67 kişi tutuklandı.
11 Ağustos- 15 Temmuz tarihinde başlayan ve 26 gün boyunca devam eden demokrasi nöbeti sona erdi.
11 Ağustos- FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır açığa alındı.
15 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 21 polis memuru gözaltına alındı.
16 Ağustos- Hacı Bektaş Veli Anma etkinlikleri programına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kapadokya Bölgesinde gezi ve incelemelerde bulundu.
17 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 1 kaymakam, 2 hâkim ve 1 savcı tutuklandı.
18 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 27 polis adliyeye sevk edildi.
18 Ağustos- Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın Ankara’ya tayini çıktı.
19 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 27 polis tutuklandı.
20 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bugüne kadar 37 polis tutuklandı.
24 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 12 kişi tutuklandı.
27 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında İç Anadolu dar bölge imamı yakalandı.
27 Ağustos-Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiserlerin sözde sorumlusu yakalandı.
29 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Nevşehir’in il ablası tutuklandı.
30 Ağustos- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Nevşehir il imamı tutuklandı.
-Eylül
1 Eylül- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 207 kişi tutuklandı.
1 Eylül- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında polis memurlarının ağabeyi olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı.
3 Eylül- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 44 polis meslekten ihraç edildi.
5 Eylül- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün 24 ilden sorumlu adliye imamı yakalandı.
6 Eylül- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.
7 Eylül- Nevşehir’de iş yerinin kundaklandığını iddia ederek kameralar önünde gözyaşı döken kişinin sigortadan para alabilmek için dükkanını kendisinin yaktığı ortaya çıktı.
10 Eylül- Nevşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için Şehitlik Parkı’nda, ’15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği’ yapıldı.
11 Eylül- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, ’polis abisi’ tutuklandı.
13 Eylül- Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığına atanan Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça görevine başladı.
19 Eylül- Okulların açılmasıyla birlikte Nevşehir’de 55 bin 950 öğrenci ve 3 bin 680 öğretmen için ilk ders zili çaldı.
19 Eylül- Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler günü etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıtı açıldı.
20 Eylül- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiserlerin sözde sorumlusu tutuklandı.
30 Eylül- Nevşehir’e ilk atandığı 1996 yılından bu yana 32 kez değişik illere tayin edilip, 33 kez mahkeme kararıyla geri dönen İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, bugün emekli oldu.
-Ekim
4 Ekim- Nevşehir’de Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) bağlantılı oldukları gerekçesiyle aralarında rütbelilerin de bulunduğu 27 polis açığa alındı.
6 Ekim- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında SGK eski İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba gözaltına alındı.
11 Ekim- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında SGK eski İl Müdürü Mehmet Ali Y.’nin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı.
12 Ekim- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, örgütün ’SGK imamı’ olan Mehmet Ali Yıkarbaba tutuklandı.
13 Ekim- Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Kurumu İl Müdürlüğünce ’Toplum Yararına’ programı adı altında okullarda açılan 174 kişilik iş kontenjanı için 3 bin 192 kişi başvuru yaptı.
20 Ekim- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 2 kadın tutuklandı.
24 Ekim- Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesinde yol kontrolü yapan jandarma ekiplerine TIR’ın çarpması sonrasında Jandarma Er Uğur İpek şehit oldu.
26 Ekim- İçişleri Bakanlığı tarafında İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.
28 Ekim- İçişleri Bakanlığı tarafından 26 Ekim Çarşamba günü Emniyet Müdürleri kararnamesinin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay yeni görevine iki sonra başladı.
28 Ekim- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar D. gözaltına alındı.
30 Ekim- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 12 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.
-Kasım
1 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 ilde 11 kişi gözaltına alındı.
1 Kasım- Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Tilköy’de mevsimlik işçi olarak çalışan aynı aileden 9 kişi, kaldıkları çadırda sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
2 Kasım- Nevşehir’de dün gece saatlerinde apartmanında 5.katından atlayan 47 yaşında ki kadın hayatını kaybetti.
2 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.
2 Kasım- 15 Temmuz darbe girişiminde kilit isim olan Adil Öksüz ile birlikte hareket eden ve Nevşehir nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Kemal Batmaz’ı hemşerileri reddetti.
4 Kasım- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen 38 yaşındaki bomba imha uzmanı polis memuru Semih Turgut’un memleketi Nevşehir yasa büründü.
5 Kasım- Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Polis Memuru Semih Turgut memleketi Nevşehir’de son yolculuğuna uğurlandı.
5 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 5 kişi tutuklandı.
11 Kasım- Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Nevşehir’de 858 kamu görevlisi açığa alınırken 164 kişi tutuklandı.
11 Kasım- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde “Huzur 50” operasyonu düzenledi.
12 Kasım- Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldi.
14 Kasım- Kapadokya Bölgesinde 1995 yılından itibaren hizmet veren Peri Tower Otel, bölgede turizmin kötü gitmesi nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapattı.
15 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 kişi tutuklandı.
16 Kasım- Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da mevsimin ilk kar yağışı başladı.
18 Kasım- Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi spor bölümü 12. sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek, ailesi ile birlikte içerisinde bulunduğu seyir halindeki araçtan atlayarak intihar etmesinin ardından yaşam mücadelesini kaybetti.
18 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 7 öğretmen ve 1 öğrenci tutuklandı.
21 Kasım- Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından il genelinde vatandaşların sıkıntılarını devlet ile paylaşabilmesi amacıyla “Açık Kapı” uygulaması başlatıldı.
22 Kasım- Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğünden 40 polis meslekten ihraç edildi.
22 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli 9 ilde örgütün finansal kaynaklarına operasyon düzenlendi.
23 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.
28 Kasım- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde yaşayan bir kişi kendini asarak intihar etti.
29 Kasım- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 300 kişi tutuklandı.
-Aralık
1 Aralık- Nevşehir’de görev yapan beş ilçe kaymakamının tayini çıktı
3 Aralık- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrasında fuhuşa teşvik ve aracılık etmek, piyasaya sahte Euro sürmek suçlarından 6 kişi yakalandı.
9 Aralık- Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi 2016 yılı Ocak-Kasım ayları arası 224 bin 476 hastaya hizmet verdi.
10 Aralık- Tüm Türkiye’de dün akşam yapılan eş zamanlı huzur operasyonu sonrasında Nevşehir’de aranan 3 kişi yakalandı.
12 Aralık- İstanbul’da Beşiktaş Bursa spor maçının ardından terör örgütü PKK tarafından Çevik Kuvvet polislerine yapılan saldırı Nevşehir’de lanetlendi.
13 Aralık- Sağlık ve Medeniyet Derneği tarafından Halep’e 24 ton un bulunan yardım TIR’ı gönderildi.
13 Aralık- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğrenim gören taraftar grupları Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ı ardından ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polisleri ziyaret etti.
13 Aralık- Nevşehir Valiliği tarafından, il genelinde şehrin giriş ve çıkış noktalarında görev yapan polis ve askerlere çorba ikramında bulunuldu.
14 Aralık- Hacıbektaş, Acıgöl ve Derinkuyu ilçelerinden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar Kaymakamlıklar tarafından bir gün süre ile tatil edildiği açıklandı.
14 Aralık- Nevşehir’de dün yaşanan kar yağışı ve lodos sonrasında sabah 75 kişi olan sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen sayısı 95’e çıktı.
14 Aralık- Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı İstanbul’da yaşanan terör saldırısı sonrasında yürüyüş düzenledi.
15 Aralık- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 ilde eş zamanlı operasyon FETÖ operasyonu yapıldı.
16 Aralık- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 21 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 26 kişi yakalandı.
16 Aralık- Nevşehir İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Halep’e 184’üncü yardım tırı dualar eşliğinde uğurlanırken, 120 gönüllü de konvoy eşliğinde Cilvegözü Sınır Kapısı’na hareket etti.
17 Aralık- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 2 kişi tutuklandı.


Nevşehir’de 2016 yılı böyle geçti
Nevşehir’de 2016 yılı böyle geçti
Nevşehir’de 2016 yılı böyle geçti
Nevşehir’de 2016 yılı böyle geçti
Nevşehir’de 2016 yılı böyle geçti