Nevşehir il merkezinin turizmden gelir elde edebilmesinin yolunu açacak olan kale ve civarındaki tarihi yerleşim alanı bir yıla kadar bölge turizmine kazandırılacak.
Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, bu alanın en iyi şekilde değerlendirile bilmesine yönelik akademisyenlerle ve Sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı düzenleyeceklerini de belirtti.
2019 yılı içerisinde bu alanın Nevşehir ve bölge turizmine kazandırılacağını kaydeden Başkan Seçen, “Söz konusu alanla ilgili kalkınma bakanlığına, KOP’a bir proje yapıldı. Seçim sürecinin ardından bizzat ben bu projeyle ilgili bakanlığa da gittim. Malum yeni hükümetimiz kuruldu. Allah izin verirse bir hafta 10 gün içerisinde bu projeye yeniden start vereceğiz. Orada 26 Milyon liralık bir proje yapıldı. Hedefimiz bu önümüzdeki üç – beş ay içerisinde en azından oradaki 70 bin metre karelik alanı tamamen temizleyip, harika bir düzenlemeyle birlikte turizme açabilmek. Bu projemizde akademisyenlerimiz ve STK’larımızla birlikte bir istişare toplantısı yapacağız. Burayı en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirizin hesabını yapacağız. En geç 1 yıl içerisinde şehrimize turizm geliri de sağlayacağına inandığımız kale ve civarındaki turistik yerleşim alanını Nevşehir’in hizmetine kazandıracağız” diye konuştu.
İşte DÜNYA'NIN en büyük yeraltı şehri FİB Haber.Com Objektiflerinden...