Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yaptığı açıklamada, bakanlığın sinema sektörüne verdiği desteklerin her yıl arttığını belirtti. Teşviklerin büyük maddi tutarları içermediğini, sektörün büyüklüğü baz alındığında oranların sembolik kaldığını ifade eden Avcı, bu yıl 30 uzun metraj filme yaklaşık 26 milyon destek verildiğini anlattı.

Türk sinema sektörüne ilginin arttığını, büyük bir Kore firmasının Türkiye’de sinema salonu zinciri satın aldığını aktaran Avcı, firmanın yapımcılık da yapacağını dile getirdi.

Avcı, başka şirketlerin de onları takip edebileceğine dikkati çekerek, “Yabancı film yapımcılarına yapabileceğimiz en büyük teşvik Türkiye’de film çekme maliyetlerini düşürmek. Pek çok Avrupa ülkesi bunu çok güzel yapıyor, kolaylıklar sağlayarak. Bulgaristan, Macaristan bunu yapıyor ve etkili de oluyor. Dolayısıyla o konuda Sinema Kanunu üzerinden bir çalışma var” dedi.

SKYFALL, Köstebek gibi ilgi çekici birçok yabancı filmin çekimine ev sahipliği yapan Türkiye, bu pastadan daha fazla pay almak için harekete geçti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun’da yapılacak değişiklikle yeni destek türleri oluşturulduğunu, Türkiye’de film çekmek isteyen yabancı film yapımcılarına teşvik verileceğini açıkladı.

 Bakanlığın sinema sektörüne verdiği desteklerin her yıl arttığını, teşviklerin büyük maddi tutarları içermediğini, sektörün büyüklüğü baz alındığında oranların sembolik kaldığını ifade eden Avcı, bu yıl 30 uzun metraj filme yaklaşık 26 milyon destek verildiğini anlattı.


Kaynak: Gazete Vatan - Milliyet