Kapadokya’daki cadde ve sokaklar, yeni yıl ağaçları ve rengarenk neon lambalarıyla donatıldı. Bölgedeki birçok butik ve kayadan oyma otel, peribacalarından dönüştürülmüş pansiyonlar ve yer altı eğlence merkezleri, yeni yıla otantik mekanda girmek isteyenler için ışıl ışıl hale getirildi.

Kapadokya bölgesinde, yılbaşı kutlamaları için en fazla ilgi gösterilen mekanlar yeraltı eğlence merkezleri oldu. Buradaki kutlamalara katılan yabancı turistler gönüllerince eğlendi.


Bölgenin yoğunlukla ziyaretçi akınına uğrayan Ürgüp Çarşı ve Kayakapı ile Göreme merkezi, Avanos ve Uçhisar beldesindeki tarihi kale ve çevresi ışıklandırılırken, çam ağaçları da özel bir ışık sistemi ile rengarent bir görüntüye büründü.


Kapadokya’da renkli yılbaşı

Uzakdoğulu turistlerin yanı sıra ABD ,Fransa ,İspanya, Endonezya ,Malezya,Kolombiya'dan gelen yabancı turistlerin yanı sıra, İstanbul,Ankara ve Mersin,Kayseri gibi büyükşehirlerden gelen yerli turist grupları yeni yılı yerin 10 metre altında tüf kayalara özenle oyulan yer altı eğlence merkezlerinde girdi.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistler 2015 yılına kayadan oyma yer altı eğlence merkezlerinde girdi. Burada ilk olarak ateş dansı gösterileri ve Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterilerini izleyen turistler doyasıya eğlendi. 

Yeni yıl eğlencesine katılan turistler daha sonra bahçede ateş yakılması ile oluşturulan dev ateş etrafında davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti ve dakikalarca sevdikleri ile oyun oynadılar ve dans ettiler.