Kapadokya, bir süre önce sıra dışı bir hava gösterisine tanıklık etti. Bölgede dört mevsim uçan balonları bu kez yamaç paraşütçüleri rekor denemesi için kullandı. İki Red Bull sporcusu Peter Lonchar ve Veso Ovcharov, Kapadokya’da sıcak hava balonuyla yükselip atlayışlarını gerçekleştirdiler ve yamaç paraşütleriyle üçlü sonsuz döngü rekorunu kırdılar. Yaklaşık 2500 seyirci de bu görkemli şovu tribünden izledi.

Petar Lonchar ve Veso Ovcharov’a eşlik eden arkadaşları Onrej Prochazka da balondan atladıktan sonra sporcularla birlikte 126 kez dönerek üçlü sonsuz döngü alanında bir dünya rekorunun sahibi oldular. Bu zorlu rekor denemesini başarıyla tamamlayan sporcular ayrıca balonlar arasından geçerek ufak bir şova da imza attılar.

Büyüleyici manzarasıyla Kapadokya


Red Bull sporcusu Petar Lonchar, atlayışın ardından şunları söyledi: “Dostlarımla uçmak harika bir duygu ama bu duyguları tüm dünyayla paylaşmak daha da güzel. Kapadokya’da, doğanın yarattığı bu eşsiz volkanik coğrafyada, balonlarla uçan seyircilerin arasından atladık. Bir hava sporcusu için bundan iyi bir fon düşünülemez."

Aşağıdaki 
videoya tıklayarak tüm aksiyona şahit olabilirsiniz!