Peri bacaları ve kayadan oyma evleriyle ünlü  Kapadokya bölgesinde bulunan oteller yılbaşı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kapadokya bölgesinde bulunan otellerin yılbaşı öncesi hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.


Yörede ki Birçok otel'de yılbaşı için çeşitli kutlama programları düzenlenirken, acenteler yerli ve yabancı turistler için farklı seçenekler sunuyor.

Peribacaları ile ünlü, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, yılbaşı gecesi için yıldızlı otellerin yanı sıra kayadan oyma butik otellerde çeşitli eğlence programları hazırlanıyor.

Kapadokya da Yılbaşı tatilinde yerli, Uzakdoğulu ve Avrupalı turistler yoğunlukta olacak.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın yerli ve yabancı konuklarına çok farklı bir atmosfer sunduğunu söyledi.

Bölgede bu dönemde genellikle Çin , Japonya, Kore ve Hindistan'dan gelen turistlerin yoğunlukla bulunduğunu belirten Durmaz, ''Kapadokya'da 2015'in son günlerinde,Bölgedeki butik otellerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hala hazırda Rezervasyonların da devam ettiğini belirtti. Turistler, yılbaşını genellikle Avanos, Ürgüp ve Göreme'deki otellerde kutlamayı tercih ediyor" dedi.

Yılbaşını Kapadokya'da geçirmek isteyen turistlerin doğa yürüyüşleri, balon turları ve atlı gezilere katılma imkanı bulduğunu ifade eden Durmaz, "Kapadokya, bir doğa harikası, yeryüzünün bizlere sunduğu bir güzellik. Kapadokya'nın bu özelliğinden dolayı bölgede turizmi 12 aya yayma çalışmalarını hızlandırdık. Tam anlamıyla kış sezonundan faydalanamasak bile yeni yılda tanıtımlara hız vererek bölgeye daha çok turist çekmeye çalışacağız" diye konuştu.

Yılbaşı gecesi bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde düzenlenecek olan gala programlarının ücreti kişi başı 150 TL ile 400 TL arasında değişirken, programlarda yerli ve yabancı konuklar için yılbaşı özel yemeği, yerli ve yabancı içki, canlı müzik, dans gösterileri ve oryantal gibi aktiviteler sunulacak.

Yeni yıla daha farklı bir mekanda girmek isteyen turistler için ise bölgedeki çok sayıda yer alan yeraltı kayadan oyma eğlence merkezlerinde Türk geceleri düzenlenecek. Genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdikleri buradaki kutlama programında ise ateş dansı, oryantal, canlı müzik, Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterileri yer alıyor. Buradaki eğlencelere katılma ücreti ise 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor.