“Karma Eğitimin Zorunluluğunun Kaldırılmasını Savunmaya Devam Ediyoruz”

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, ülkemizde uygulanan karma eğitimin zorunluluğunun kaldırılmasını bundan öncede olduğu gibi bundan sonrada kaldırılmasını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, 2001 Yılında, 28 Şubat kararlarının ardından ülkemizde uygulanmaya başlanan karma eğitimin zorunlu hale getirilmesinin karşısında olmaya devam ettiklerine değindi.

Özdemir, “2001 Yılına kadar karma eğitim mecburiyeti yoktu. 2001 Yılı sonrası, 28 Şubat kararlarının ardından tüm okullara karma eğitim zorunluluğu getirildi. Biz hem Şube olarak hem de sendikamız genel merkezi olarak ülkemizde karma eğitim zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini savunmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda karma eğitimin uygulanmadığı okullarda başarının daha yüksek olduğu tespit edilmiş. Karma eğitimin zorunlu olmadığı ülkeler var ve bu ülkelerde başarı oranı oldukça yüksek. Ülkemizde de 2001 yılından önce bu mecburiyet haline getirilmeden önce ülkemizde de sadece kız ya da sadece erkek okullarımız vardı. Şu anki sistemde veliler kız çocuklarını isterlerse ilimizde bulunan Kız İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırabilecekleri gibi, isterlerse erkek imam hatip lisesinin kız öğrenci alan bölümüne de kayıt ettirebiliyorlar. Burada bir dayatma söz konusu değil” dedi.