Başkan Elma yaptığı açıklamasında keşke kulaktan duyma söylemlerle değil de gelip bir bardak çayımızı içerek kendisi  Memleketimiz adına büyük önem arz eden ve bu büyük turizm yatırımı hakkında  yürütülen Proje hakkında  bizlerden bilgi almış olsaydı. İnanıyorum ki projeyi gerçek manada öğrendiğinde bize eleştiri değil teşekkür edeceğine eminim dedi.

Başkan Elma Kapadokya Bölgesi açısından ülke ve bölge turizmi ile Kaymaklı kasabamız için son derece hayati önem arz eden bu devasa proje hakkında şunları açıladı.

           KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ KENTSEL TASARIM VE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ

                                                 “Son yılların en önemli yatırımı “

            Kaymaklı kasabası olarak turizm yatırımları konusunda Kapadokya Bölgesinde en çok ziyaretçi alan bir belde olmasına rağmen turizm yatırımları açısından en az yatırımı yapılan bir yerimizdir. Bunun nedenlerinden birisi kasabamızda patates tarımından kaynaklanan tarım ön plana çıktığından turizm öncelik arz etmemiştir. Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi kasabamızda da tarımsal konuda yaşanan daralma sonucunda turizm yatırımları ayrı bir heyecan kazanmıştır. Son 20 yılda yeraltı şehri çevre düzenlemesi adı altında defaten projeler hazırlanmış fakat koruma kurulumuzun onayından geçemediği ve yeterince kalite olmadığından yada iyi planlanmadığından uygulanabilir olmamıştır.

Son 10 yıl içerisinde iki farklı projemiz uygulamaya değer bulunmuş olup; bir önceki projemizin altyapı uygulamadan kaynaklı iyi planlanmamış olması neticesinde şu an Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen ve uygulamasında hem kasaba halkımızın çevredeki gayrimenkullerine değer katacak; hem daha fazla sayıda esnafımızın yararlanabileceği ve kasabamız açısından farkındalık yaratacağı düşünülüp planlanan projemiz nihayetinde uygulamaya başlamıştır. Tabiki belediyemizin kaynaklarının elverdiği ölçüde ve mevcut turizm sezonuna  uygun olarak etaplanarak uygulamak gereği şu an orada ki esnafın madur olmaması ve turizmden kasabamızın yararlanmaya devam etmesi içindir.

Uygulama sırasında dahi ne esnafın nede ziyaretçilerimizin minimum olumsuz etkilenmesi için azami gayret gösterilmektedir.

    Projenin şekli olarak uzmanlarca hazırlanmış olması ve uzmanlardan oluşan kurulumuzca kabul edilmiş olması ve bu haliyle bağımsız bir STK olan Tarihi Kentler Birliğince ödüllendirilmesine rağmen kullanılan malzemeler ve şekli olarak eleştiri alması ve hatta  bitmemiş inşaa halindeki görüntü üzerinden eleştiri yapılması  geleceği gören  ve uzun vadeli planlama yapan belediyemiz için  dikkate alınacak ve üzerinde düşünülecek bir eleştiri olmaktan uzaktır.

            Projemiz hiçbir mühendislik yada mimarlık odasından olumsuz görüş almamıştır. Uygulaması ise kasaba halkımızın şiddetle beklediği bir projedir.

3D görüntüleri kasaba halkımızın görebileceği yerde asılmıştır. Hava Şarlarına göre turizm sezonumuza sorunsuz olarak WC  işletmeye alınacak ve çevresi kullanıma açılacaktır.

            İhale kavram olarak kaynakların adil kullanımı için gerekli bir unsur iken bir adaletsizlik aracı gibi gösterilmesi doğru bir yaklaşım değildir. Belediye olarak ihale yaparken yüksek bedelden ziyade kasabamızdaki turizmin gelişimi ve hizmet anlayışımız ön planda olacaktır. Hiç kimseyi madur etmek gibi bir düşünce ve hırs içerisinde değiliz.

        Kazasız, sorunsuz bir şekilde kasabamızı gelecek yüzyıllara taşıyacak bir projeyi hayata geçirmenin azmini taşıyoruz.