Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüz 2016 yılı program, gerçekleşme ve 2017 yılı Dikili Damga durumunun değerlendirildiği toplantı 08-09.12.2016 tarihleri arasında Nevşehir İli Kozaklı İlçesi’nde yapıldı.
 
Toplantı Bölge Müdürümüz Adnan Diltemiz’in açılış konuşması ile başladı. Bölge Müdürümüz toplantıda;
Dürüst, saygılı, çalışkan olmanın yanında 3 temel şartımız vardır bunlar; 1-Personeli verimli şekilde çalıştırmak, 2-zamanı iyi değerlendirmek, 3-parayı iyi kullanmaktır.
 
Bunların yanı sıra; kılık kıyafete ve temizliğe çok önem vermemiz gerektiği, Hazineden tahsisen alınmış başarılı olmuş sahaların vasıf değişikliğinin zaman geçirmeden yapılması gerektiği, ağaçlandırma sahalarının gece gündüz korunması için Muhafaza Memurlarının görevlendirilmesi gerektiği, yeni başlayan memur adaylarının eğitimlerinin yapılması ve işlerin öğretilmesi, özellikli alan ağaçlandırma sahalarının önemi ve yapılması gerekenleri, 2017 yılının Sarıçamda bol tohum yılı olduğundan gerekli planlamanın şimdiden yapılması gerektiğini, 2017 yılında tüm ihalelerin Mart ayında yapılması, evrak ve belgelerin Genel Müdürlüğümüzün emirlerine göre ve zamanında cevaplanması, tüm konular için fotoğraf ve video arşivinin oluşturulması, araçların-arazözlerin kış bakımının yaptırılması, yılsonu depo ve rampaların sayıma hazır hale getirilmesi, ORKÖY kredileri verilirken sosyal problemi olan köylere öncelik verilmesi, bal ormanlarına önem verilmesi, izin sahalarının iyi takip edilmesi, geri alınan sahaların rehabilitesinin yapılmış olması, harcamaların yılsonuna bırakılmaması, faaliyetlerin haber yapılması, fonksiyonlarına göre orman miktarının artımın servetin ve eta miktarlarının şefler ve işletme müdürlerinin bilmesi gerektiğini, gelir getirici türde o yörenin doğal türlerine önem verilmesi gerektiği, konularına değindi.
 
Daha sonra İşletme ve Fidanlık Müdürleri ile Etüt Proje Başmühendisleri 2016 yılı program ve gerçekleşme durumuyla ilgili (parasal ve alan olarak) sunumlarını yaptılar. Sunular yapılırken Şube Müdürleri de kendi konuları ile ilgili değerlendirmeler yaptılar.
 
Toplantıya Bölge Müdürümüz Adnan Diltemiz, Bölge Müdür Yardımcısı Rafet Demir, Şube Müdürleri, Etüt Proje Başmühendisleri, Orman İşletme Müdürleri ve Orman Fidanlık Müdürü katıldı. Toplantıya, İlimizi temsilen Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı da katıldı.

Toplantı Bölge Müdürümüzün kapanış konuşmalarıyla sona erdi.