15 Temmuz Darbe girişiminin ikinci yöneticisi tespit edildi. FETÖ tutuklusu Kemal Batmaz'ın, Adil Öksüz ile darbe girişimini yönettiği tespit edildi.

15 Temmuz darbe girişiminde kilit isim olan Adil Öksüz’le birlikte hareket eden ikinci ismin Kemal Batmaz olduğu tespit edildi. Kemal Batmaz'ın 2016 yılında Adil Öksüz ile 4 kez ABD’ye gittiği açıklandı. Kemal Batmaz kimdir ve neden gündeme geldi? işte cevabı;

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Adil Öksüz'le birlikte darbeyi yöneten kişinin Kemal Batmaz olduğu gündeme geldi. Çıkan haberlerin ardından vatandaşlar Kemal Batmaz'ın kim olduğunu merak etti. Arama motoru google da "Kemal Batmaz kimdir?"sorgusu artmaya başladı. 

Nevşehir nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edilen Kemal Batmaz, Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü ve FETÖ'den tutuklu bulunuyor. 

Sincan Cezaevi'nde olduğu anlaşılan Kemal Batmaz'ın Kaynak Kağıt Aş.'nin eski genel müdürü olduğu ve 13 Temmuz'da Adil Öksüz'le birlikte ABD'den birlikte döndükleri tespit edildi. Yürütülen soruşturmada arama kararı çıkartılan 12 kişiden 7'sinin gözaltında olduğu da belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirledi. Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Üssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı.

KEMAL BATMAZ'A ASKER SELAMI
Soruşturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncılar Üssü’nde bulunduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiği anlaşıldı. Batmaz’ın da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiğini açıkladığı bildirildi.

Vatan haini Kemal Batmaz da Adil Öksüz ile Birlikte Darbeyi Yönetmiş...

KAYNAK HOLDİNG BÜNYESİNDE ÇALIŞMIŞ..

Kemal Batmaz'ın aslen Nevşehirli emekli öğretmen olduğu ifade edildi. Adil Öksüz ile darbeye teşebbüs eyleminden hemen önce 11 Temmuz 2016 tarihinde aynı uçakla ABD’ye giden ve 13 Temmuz 2016 tarihinde Adil Öksüz ile birlikte aynı uçakla Türkiye’ye dönen ve darbe planlarını ve organizasyonunu Adil öksüz ile birlikte planladığı değerlendirilen şüpheli bir kişi tespit edilerek, bahse konu kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan kişinin Kaynak Holding bünyesinde bir dönem genel müdür olarak çalıştığı, ayrıca 2016 yılında Ocak, Mart, Haziran ve Temmuz aylarında Adil Öksüz ile aynı günlerde ABD’de oldukları resmi kayıtlar ile tespit edildi. 

Adil Öksüz ile irtibatı tespit edilen 12 kişi hakkında bugün arama, el koyma, yakalama ve gözaltı kararı verildi.

Kaynak: Ajanslar