Kozaklı Termal Tesisler Birliği Başkanı Cumhur Ünal Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline gelen ve deyim yerinde ise Termal Otel Cenneti Kozaklı ilçemiz, Kozteb Termal Birliği ile Emitt 2015 Fuarında tanıtılacak dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kozaklı şifa kapısı EMİTT te yer alacak olması ilimiz ve ilçemiz adına önemli bir kazanımdır diye konuştu.  

Geçtiğimiz 73.500  tatilci olmak üzere toplam 136.000 kişinin ziyaret ettiği EMITT fuarında, Türkiye’nin belli başlı tüm Seyahat Acentaları, Tur operatörleri, otelleri, 200’ün üzerinde beldesi, 71 ülkeden yüzlerce katılımcı yer aldığı fuarda Kozaklı Termal Birliği (Kozteb) Emitt 2015 Fuarındada yerini almaya hazırlanıyor.

Kozaklı Termal Tesisler Birliği Başkanı Cumhur ÜNAL otel ve motel yöneticileri adına yaptığı açıklamada;

Her yıl olduğu gibi bu yılda katılacak olduğumuz EMITT Fuarında Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline gelen ve deyim yerinde ise Termal Otel Cenneti Kozaklı ilçemiz, Kozteb Termal Tesisler Birliği ile Emitt 2015 Fuarında yine boy gösterecek olması ilimiz ve ilçemiz adına önemli bir kazanım olacaktır diye belirtti.

EMITT Fuarı yalnız katılan ülke sayısı, kurulan stand ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye’nin turizmdeki aynası oldu.
Türkiye’de turizmde birçok ilk EMITT Fuarında başladı. Türkiye’nin turizmdeki durumu ve gelişimi EMITT’ten izlenir hale geldi.

EMITT’e katılan ülkelerden bazıları:
Abu Dhabi, Adigeya, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubai, Dominik Cumhuriyeti, Dubrovnic, Ekvator, Endonezya,  Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa,  Güney Afrika, Hindistan, İngiltere, Italya, Japonya, Kazakistan,Karaddağ, Kenya, Kırım, Kosova, Kore, Küba, Lübnan,  KKTC, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Meksika, Moldovya, Maldivler, Mısır, Rusya Federasyonu,  acentalar ve oteller, Özbekistan, Pattaya- Tayland, Peru Senegal, Seychell adaları, Singapur, Slovenya, Sudan, Tanzanya, Tataristan RF, Tanzanya, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yunanistan,  vs.