Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bir dizi gezi, inceleme ve açılışlar yapmak üzere geldiği Nevşehir'de Hristiyanlara çağrıda bulunarak, "Türkiye sizin ülkeleriniz kadar güvenli. Hristiyan alemini, Noel'i Türkiye'de geçirmeye davet ediyorum" dedi.

- TURİZM BAKANI TOPÇU'DAN HRİSTİYANLARA 'NOEL' DAVETİ
- TURİZM BAKANI TOPÇU, NEVŞEHİR'DE ABDULLAH ÇATLI’NIN MEZARINI ZİYARET ETTİ
- KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI YALÇIN TOPÇU: 
- "TÜM HRİSTİYAN ALEMİNİ NOELLERİNİ TÜRKİYE’DE GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUM" 
- "HRİSTİYAN ALEMİNE SESLENİYORUM TÜRKİYE SİZİN ÜLKELERİNİZ KADAR GÜVENLİ’’

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Nevşehir ziyaretine Abdullah Çatlı’nın mezarını ziyaret ederek başladı. Çatlı’nın mezarında dua okuyan Topçu, ziyaretiyle ilgili, "Bir vefa sadece bu. Kabir ziyareti dinimizin gereği. İkincisi ise bir vefanın gereği bu. 1972 yıllarından tanıştığımız bir insan" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu daha sonra ise Nevşehir Valiliğini ziyaret etti. Bakan Topçu’yu Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve protokol karşıladı. Burada gazetecilere bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Hristiyanlara çağrıda bulunarak, Noellerini Türkiye’de, Nevşehir’de geçirmeye davet etti. Topçu, "Nevşehir’den bütün Hristiyan dünyasına sesleniyorum. Oradaki halklara sesleniyorum. Hristiyan dünyasındaki Hristiyanlara sesleniyorum. Sizin ülkelerinizde siyaseten çok şeyler söylenebilir. Türkiye ile ilgili siyasi kaygılarından dolayı hükümetleriniz bazı menfi şeyler söyleyebilir. Siz sakın bunlara kulak asmayın. Şunu sizi söylüyorum. Türkiye’nin bütün illeri en az sizin illeriniz kadar güvenli en az sizin illeriniz kadar güzel. Nevşehir bunlardan birisi. Sizi bu Noel arifesinde Noel'inizi Türkiye’de geçirmeye, Nevşehir’de geçirmeye burada inanç değerleriniz ile ilgili ziyaretler yapmaya davet ediyorum. Ve buraya gelince göreceksiniz ki Türk milletinin misafirperverliği sizi eminim ki çok mutlu edecek. Onun için bütün Avrupa, tüm dünyadaki Hristiyanları Noel arifesinde tekrar altını çizerek söylüyorum. Nevşehir’imize ve Türkiye’nin diğer güzel illerine bekliyorum. Bir kere daha söylemek gerekirse gayet rahat olsunlar. Gönülleri rahat olsun. Oralarda yazılanlara çizilenlere, siyasetçilerin söylediklerine itibar etmesinler. Türkiye’nin her bir ili kendi ülkelerindeki iller kadar güvenli, kendi ülkelerindeki iller kadar güzel. Bu güzelliği ve güvenliği biz Avrupa’daki bütün vatandaşlarla paylaşmak için Noel arifesini bir gerekçe olarak söylüyorum. Noellerini Türkiye’de ve Nevşehir’de kutlamalarını istiyorum" şeklinde konuştu.