NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda engelli Vatandaşların topluma kazandırılması ve engellilerin iş istihdamı kazanmalarına yönelik bilgisayar ve rapido kursları düzenleyen Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Ağustos ayında başlayan kursun meyvelerini almaya başladı.

Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü ile Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri, engellilere iş istihdamı sağlamak amaçlı Rapido kursu sürüyor. 30 Ocak 2015 tarihinde sona erecek olan kursa 10 Kursiyerin katıldığını belirten Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Ayşe Hamleci’nin kurs öğretmenliğini üstlendiği kursun başarıyla tamamlanacağına inandıklarını dile getirdi.
Kursun açılışında açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü yetkilileri 6 ay süresince devam edecek olan kursa katılan kursiyerlere günlük 20 TL harçlık verileceğini ve bu süre içerisinde genel sağlık sigortası primlerinin de yatırılacağını ifade etti.

Kursiyerin 3 aylık çalışma sonucunda rapido işleme sanatını bütün incelikleriyle öğrenmeye başladıklarına dikkat çeken Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Mutlu, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin büyük bir bölümünün Avanos ilçesi başta olmak üzere yöredeki çanak çömlek atölyelerinde rahatlıkla kendilerine iş imkanı bulabileceklerine de dikkat çekti.