Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Nevşehir Hizmet Merkezi Müdürü Necati Günaydın,  KOSGEB’in  markalaşmak ve kurumsallaşmak isteyen işletmelere destek için açtığı “KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI” başvurularının 20 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini  hatırlattı.

KOSGEB Nevşehir Hizmet Merkezi Müdürü Günaydın,  KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arzettiğini belirterek, “ Bununla birlikte, günümüz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında; tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerçeğinden hareketle, KOBİ’lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu bir gerçektir. “ dedi.

Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler işletmelerin eski kurallara göre rekabet edebilmelerini olanaksız hale geldiğini belirten  Günaydın, “ Zira dünya genelinde işletmeler, pazar paylarını arttırabilmek ve rekabet edebilmek için yenilikçilik, teknoloji ve markalaşmayı önceliklendirmekte ve hem ar-ge faaliyetlerine hem de markalaşmaya ciddi yatırım yapmayı zorunlu hale getirmiştir. Markalaşma ve kurumsallaşma arasında da doğrusal bir ilişkiden bahsedilmektedir. Bir işletmenin markalaşabilmesi için öncelikle kurumsal bir yapı varlığının olması ön şart olarak kabul edilmektedir. Marka her ne kadar yenilikçiliğin getirisini garanti altına alsa da, bunu sürdürülebilir kılmak için kurumsal bir yönetim anlayışını da beraberinde tesis etmek gerekir.” Şeklinde konuştu.

 

KOSGEB Nevşehir Hizmet Merkezi  Müdürü Necati Güneş,  KOSGEB olarak bu tespitlerden yola çıkarak  , KOBİ Proje Destek Programı kapsamında “KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek” ve “KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi” konularında çağrıya çıkıldığı konu ile ilgili geniş bilginin ve başvuru kılavuzunun http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Duyurular.aspx?ref=8&refContent=973 adresinden sağlanabileceği  dile getirdi.