Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği (DİN-BİR-SEN) Sendikası nın 3.Olağan Kongresini 12-13 Kasım 2016 tarihinde Ankara Bera Otel de yaptı.
175 Delegeden 132’sinin oyunu alarak Genel Sekreter seçilen Ateş, daha öncede Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevini yürütüyordu. Menderes Ateş'in yüksek oy alarak yeniden genel başkan yardımcısı seçilmesi sevenlerini ve destekleyenleri sevindirdi. Teşkilat tarafından sevilen ve çalışmalarıyla takdir toplayan Menderes Ateş'in yeniden Genel Merkez yönetimine girmesi memleketi Nevşehir’de de sevinçle karşılandı.
Genel Başkan Yardımcısı olarak yeniden seçilmesinin ardından Genel Merkez binasında açıklama yapan Ateş, din görevlileri olarak içerisinde bulunduğumuz sorun ve sıkıntıları en iyi şekilde tespit ederek gündeme taşımak noktasında hassas davranıyoruz. Camiamızdaki sorunları gündeme getirirken hiç kimseyi ve kurumu incitmeden, kırmadan üslubuyla açıklıyoruz. Bu hassasiyetimiz, üzerimizde taşıdığımız din görevlisi kimliğine uygun hareket etmemizin sorumluluğudur.
İçinden geçtiğimiz süreçte FETÖ/PKK ve uzantılarıyla ilişkili olarak açığa alınan, görevlerine son verilen kamu görevlilerinin suçlu/suçsuz konumlandırmasında da hassas davranılması gerektiğini düşünüyoruz: Kurunun yanında yaşın yanmaması için gerekli çalışmaların yapılmasından yanayız. Din-Bir-Sen olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Yetkililerin de bu hassasiyetle çalıştıklarına inanıyoruz.
Genel Merkez yöneticiliği zor ve özverili çalışma isteyen bir konudur. Sorumluluğu ağır ve vebali olan bir yanı var. Sayın delegelerimiz bize ağır bir sorumluluk yükledi. Bu sorumluluğun bilincindeyim. Görevi en iyi şekilde yapmak için gayret edeceğim. Günümüzde STK’ların önemi büyüktür. Şahsıma da buradan düşen bir pay var. İnşallah üstesinden geleceğim.
Bu vesile ile şahsıma teveccüh gösterip destekleyen ve desteklemeyen tüm delegelerimize, üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bize bu yolda vatanımıza, milletimize ve inancımız doğrultusunda hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin