Nevşehir´de 50´nin üzerinde sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Milli İrade Platformu, 28 Şubat darbesinin yıldönümünde referandum için start verdi.

Nevşehir Milli İrade Platformu tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 28 Şubat'tan 16 Nisan'a Adlı Programa AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver,  Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, AK Parti Nevşehir İl Yerel Yönetimler Başkanı Sami Demirses, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ile Nevşehir'de bulunan yaklaşık 50 farklı sivil toplum kuruluş temsilcileri yer aldılar.

28 Şubat'tan 16 Nisan'a Adlı Program Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın dualarıyla başladı.

Milli İrade Kararını Verdi" 16 Nisan'da EVET" diyor...

 'Milli İrade Platformu' sözcüsü Eğitim Bir Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir burada yaptığı açıklamasında; Tarihe 28 Şubat post-modern darbesi” olarak  geçen süreci hafızalarımızda diri tutmayı, hem yakın geçmişe müdrik olma adına ve hem de istikbale dair adımlar atma noktasında bir bilinç oluşturmak için oldukça önemsiyoruz.28 Şubat’ı hatırlatmanın ,bugünü anlamlandırmak  ve yarını okumak için elzem bir ihtiyaç olduğu kanaatini taşıyoruz. Dolayısıyla büyük umutlar beslediğimiz yeni neslin,28’Şubat’a şahit olmuş büyüklerinden bayrağı devraldığı şu zamanda aynı şuurla hareket edeceklerine kalpten inanıyoruz.
 
Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin henüz 15 yıl geçmeden karanlığa gömüldüğüne tanık olmuş nesiller olarak, yılmadan yaptığımız çalışmalarla milliyetimizin derinliğindeki asil ruhu, yine milletimize anlatarak ,üzerimizdeki vazifeyi ifa ettiğimizi düşünüyoruz. Vazifemizin hala devam ettiği bilincinde olarak , taze dimağların bu mücadeleyi bir bayrak yarışı gibi bizlerden daha faydalı yerlere, zirveye taşıyacaklarına gönülden inanıyoruz.
15 Temmuz’da tüm mazlum coğrafyaların elleri kalbinde, ağızlarında dualarla seyrettiği memleketi ve maneviyatı müdafaa direnişini oluşturan temel motivasyonun aynı ruh kökü ile beslenen bir düşüncenin eseri olduğunu biliyoruz. Bu ruh, 28’Şubat’ta tecrübe edilen kötülükleri püskürtme adına meydana gelmiş bir bilinç haliydi. ÖNDER olarak; iyiliği yayan ve fenalıkları def eden yeni bir iyilik neslinin yetişmesinde, üstlendiğimiz vazifenin hakkını verme gayretinde olacağı ve ümitlerimizi yitirmeyeceğiz.” dedi.

Türkiye´nin geleceği için başta Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olmak üzere 18 maddelik anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan referandumu öncesinde Milletin birlik ve bütünlüğü için el ele verdiklerini ifade eden Platform Sözcüsü Mustafa Özdemir, 16 Nisan’da yapılacak ve Türkiye’nin önünü açacak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de oylanacağı referandumda Evet diyecek olan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmeyi istediklerini dile getirdi. 

Şu an itibariyle 50’nin üzerinde Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı Milli İrade Platformu bünyesinde referandum sürecine kadar yapılacak çalışmaların bir çatı altında yürütülmesinin çalışmaların verimli ve başarılı olması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özdemir, “Ülkemizin geleceğine yön verecek olan 16 Nisan’da yapılacak referandum da ilimizde bulunan tüm STK’larla birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı arzu ediyoruz. 50’nin üzerinde STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Platformumuza ülkemizin geleceği için Evet oyu kullanacak tüm sivil toplum kuruluşlarımızı platformumuza katılmaya davet ediyoruz. Bizlerle birlikte çalışmak isteyen STK’larımızı en kısa zamanda bizimle irtibata geçmeye çağırıyoruz” ifadelerinde bulundu. 
Milli İrade Platformuna katılmak isteyen STK’ların en geç 28 Şubat 2017 gününe kadar Platform sözcüsü Mustafa Özdemir’in 0 532 395 15 67 numaralı telefonundan irtibata geçmeleri istendi. 

Nevşehir Milli İrade Platformu sözcüsü, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir konuşmasının sonunda, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye sloganıyla başlattıkları referandum çalışmalarına herkesin destek olması çağırısını yineledi. 

"28 Şubat'tan 16 Nisan'a" Adlı Programı Nevşehir'in ilk ve tek internet televizyonu www.fibhaber.tv de izleyebilirsiniz.