Mimar Sinan Mühendisler Birliği tarafından düzenlenen "Mühendislik Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri" temalı Nevşehir Zirvesi, 29-30 Ekim tarihlerinde Perissia Hotel salonlarında gerçekleşti.
Mimar Sinan Mühendisler Birliği tarafından düzenlenen "Mühendislik Eğitiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri" temalı Nevşehir Zirvesi, 29-30 Ekim tarihlerinde Ürgüp Perissia Hotel salonlarında gerçekleşti.
Farklı illerden gelen 400'den fazla katılımcı panel, konferans ve sunumlarla dolu yoğun bir program takip etti. Açılış oturumunda Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, YÖK Başkan Vekili Prof.Dr. Hasan Mandalbirer konuşma yaptılar. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de konuşmalarında bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
MSMB Genel Başkanı Dr. Muhammet Garip, açılış konuşmasında mühendislik eğitiminin güncel ihtiyaçlarına çözüm sunabilmek için STK'lar, üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşlarının iş birliği yapmasının önemini vurguladı.  
Açılış konuşmalarından sonraki sunumda, Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. M. Kemal Özdemir tarafından “Mühendishane Projesi” tanıtımı yapıldı. Açılış oturumunun ardından "Bir Medeniyet İnşası – Osmanlı’da Mimarlık ve Mühendislik Eğitimi" başlıklı belgesel film gösterildi.   Zirvenin öğleden sonraki bölümünde "Akademi Perspektifinden Mühendislikteki Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı bir panel yapıldı. Prof. Dr. Ercan Öztemel’in moderatörlük yaptığı panelde konuşmacılar şu şekilde sıralandı: Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu (YÖK Yürütme Kurulu Üyesi), Prof. Dr. Yusuf Ulcay (Uludağ Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Hakan Kutoğlu (Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yard.), Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık (Sakarya Ünv. Teknoloji Fakültesi Dekanı).   Zirve’nin ilk günü akşam düzenlenen sektörel grup toplantılarıyla sona erdi. Zirve'nin ikinci günü Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Akademik Platform Y.K. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın “Yeni Staj Modeli” sunumu ile başladı.
Sunumun ardından Empatik.net Kurucusu Burhan Koca “Staj Okulu Projesi” tanıtımını yaptı. Tanıtımın ardından başlayan panel “Sanayi Perspektifinden Mühendislikteki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlığını taşıyordu. Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Kemal Kaptaner’in moderatör olduğu panelin konuşmacıları şöyle sıralandı: Cemal Aslandağ (Artella Kapı San.Yön.Kur.Bşk.), Prof.Dr. Ahmet Koyun (Alarge Y.K.B.), Dr. Faruk Sarı (C Tech Bilişim Y.K. Üyesi) ve Yük.Mimar Mustafa Tutar (Saydam Tasarım).
Zirve'nin son konuşmacısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan Ali Çelik oldu. Üç dönem milletvekilliği yapan Çelik, yasama çalışmalarında tüm paydaşlardan katkı istediklerini ve bazı yasalar için 30'a yakın revizyon toplantısı yaptıklarını vurguladı.   Zirve, MSMB Genel Başkanı Dr. Muhammet Garip'in programı değerlendiren konuşmasıyla sona ererken, 2017 Zirvesi'nin 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde “Stratejik Teknolojilerde AR-GE ve Ticarileşme" başlığı altında düzenleneceği duyuruldu.