FETÖ imamı MİT tırları olayını Nevşehir'de planladıklarını itiraf etti .

MİT TIR'larının durdurulması olayında Paralel Yapı'ya bağlı 15 ‘memur FETÖ imamı' ile birlikte eylemi gerçekleştirdikleri belirlenen 34 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

9 şüpheli gözaltına alınırken, 15'inin darbe girişiminde tutuklu olduğu, 9'unun da firari olduğu belirtildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 34 muvazzaf subay, astsubay hakkında verilen gözaltı kararını uygulamak üzere sabah saatlerinde harekete geçti. 16 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen 15 askerin darbe girişimi soruşturmaları çerçevesinde tutuklanarak cezaevine konulduğu, 9'unun da firar ettiği anlaşıldı. Bir şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

TALİMAT SİVİL İMAMLARDAN

Şüphelilerden Burçin Büyükikiz'in MİT TIR'larını durduran dönemin Jandarma Bölge Komutanı olan Hamza Celepoğlu'nun kurmay başkanı olduğu, fakat operasyon kapsamında yakalanamadığı öğrenildi. 34 şüphelinin MİT TIR'larının durdurulması olayında talimat verdikleri anlaşılan 16 sivil FETÖ imamı ile ortak hareket ederek eylemi gerçekleştiren askerler oldukları iddia edildi. Eylem talimatının en üst düzey imam olan Öğretmen Hamza Ali Ece tarafından verildiği kaydedildi.

OLAYI NEVŞEHİR'DE KURGULAMIŞLAR

Geçtiğimiz Haziran ayında MİT TIR'larının durdurulması konusunda jandarma görevlilerine talimat verdikleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'ye bağlı 15 memur imamının, soruşturmadan bir süre önce haberdar edildikleri ve çeşitli bahanelerle izin alıp sırra kadem bastıkları ortaya çıkmıştı. Memur imamlar ile jandarma görevlilerin Nevşehir Kozaklı'da bir otelde birlikte kalıp MİT TIR'ları olayını kurguladıkları anlaşılmıştı. Otel kayıtları ve HTS karşılaştırmaları soruşturma kapsamında delillendirilmişti.

İMAM'IN İTİRAFLARI

MİT tırları soruşturmasında hakkında yakalama kararı olan cemaatin jandarma imamlarından Hasan Bektaş Çorum'da teslim olmuştu. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra teslim olup diğer imamları deşifre eden Bektaş, aralarındaki iletişimi tabletlerine yüklenen özel bir programla sağladıklarını anlatmıştı. Bektaş, "18 Mayıs 2016 günü örgüt tarafından bana kullanmış olduğum tablet üzerinden sıkıntılı bir durum olduğunu, alabildiğim kadar izin alarak, evi terk edip Ankara'ya gelmemi söylediler" diyerek FETÖ'nün operasyon öncesi kaçması talimatı verdiğini itiraf etti.

MESAJIN KİMDEN GELDİĞİNİ BİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Mesajın kimden geldiğini bilmediğini, programın bunu engellediğini iddia eden Bektaş, yıllık izin dilekçesi bırakarak Ankara'ya gittiğini anlattı. Kendisini bir hastane önünden İrfan isimli kişinin alarak bir eve götürdüğünü belirten Bektaş, bu kişinin kendisine, hakkında MİT TIR'ları soruşturması kapsamında yakalama emri çıkarılacağını anlattığını belirtti. Bektaş eylemin paralel yapı imamlarınca planlandığını da itiraf etmişti. Bektaş'ın itirafları yeni operasyonda delil olarak kullanıldığı öğrenildi.


Haber7