Gaznevi Camii İmam-Hatibi Ali Özcan, Müezzin-Kayyımı Mustafa Akgüneş, görevli Can Biçer, Kur’an kursu öğreticileri Zeynep Yanar ve Sümeyye Değirmenci’nin ortaklaşa hazırladıkları programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, yaklaşık 200 yaz kursu öğrencileri ve velileri katıldı.

 

            Yaz kurslarına gösterilen bu ilgiden çok memnun olduğunu belirten Müftü Öztürk, Her yaştan bu kadar geniş katılımlı öğrenci toplayan ve heyecanla hizmet veren cami görevlileri Ali Özcan, Mustafa Akgüneş ve Can Biçer ile Kur’an kursu öğreticileri Zeynep Yanar ve Sümeyye Değirmenci’ye teşekkür etti.

 

Müftü Öztürk, öğrencilere niçin camiye geldiniz, niçin Kur’an öğreniyorsunuz? Sorusuna “Allah rızası için, Allah’a yakın olmak için, O’nun sevgisine erişmek için, O’na kulluk borcumuzu ödemek için, dinimizi öğrenmek için, Kur’an-ı doğru okumayı öğrenmek için” gibi cevaplar alınca çok sevindi. Öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını ve onları camiye, Kur’an kursuna gönderen ailelerine teşekkür etti ve “En karlı çıkan sizlersiniz. Şu Mübarek Ramazan ayında. Zira hem oruç tutuyorsunuz, hem Kur’an okuyorsunuz, hemde vaktinizin çoğunu Allah’ın evi camide geçiriyorsunuz, günah işlemekten uzak kalıyor kat kat fazla sevap kazanıyor gerçek manada oruç tutuyorsunuz. Böylece  “Kim Allah’a inanarak ve sevabını sadece Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları affolur” müjdesine nail oluyorsunuz inşallah” dedi.

 

Öztürk, konuşmanın sonunda sorulan bazı soruları cevaplandırdı. Bir soru üzerine; Namaz, Oruç gibi zekâtın da farz olduğunu ve hanımların altınlarının zekâtlarını hesaplatıp vermelerinin gerektiğini söyledi.

 

Yine bir soru üzerine; Örtünmenin Allah’ın emri olduğunu, Kadınların ergenlik çağından itibaren namahrem erkeklere karşı vücut hatlarını belli etmeyecek bir elbise giymelerinin dini bir vecibe olduğunu söyledi.

 

Nefislerin oruçla terbiye edildiği, iyilik ve ibadetlere yönelişin arttığı, kötülüklerin ise azaldığı bu rahmet ikliminin tüm din kardeşlerimizi kuşatması, acıların ve akan gözyaşlarının dinmesi, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesi ve günahlarımızın affolması temennisiyle program son buldu.