Nevşehir Ak Parti Gençlik Kolları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili çalışmalarına hız verdi.

Bu kapsamda, AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Öğrenci evlerini ziyaret ederek il genelinde bulunan öğrencilere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattılar. Gençlerin Anayasa değişikliği maddeleri ile ilgili sorularını yanıtladılar.

Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar," Öğrenci evlerimize ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyoruz. Nevsehir'de ulaşılmadık genç kalmayacak. Nevsehirde Güçlü Gelecek gençlerle şekillenecek..." dedi.

Yanar, “Nevşehir'de okuyan Üniversite Öğrencilerinin katıldığı bu toplantıda Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini enine boyuna konuşma fırsatı bularak yeni sistemin önemine detaylarıyla değindik” şeklinde konuştu.

Yanar, “Yeni anayasa milli iradeyi egemen kılacak. “Güçlü Sistem - Güçlü Cumhurbaşkanı” ve istikrarlı bir yönetim modeli hayata geçiriliyor. Milli iradenin karar alma organındaki varlığı ve egemenliği açıkça tescillenmiş oluyor. Yargının bağımsızlık ilkesi gibi tarafsızlık ilkesi de tescil ediliyor.  Bunun yanı sıra artık genç kardeşlerimiz siyasette daha aktif yer alacak ve gençlerin kendi yaşıtlarında temsilcileri olacak ve çok daha fazla söz sahibi olacaklar. Bu halk oylaması Türkiye’nin tarihi dönüm noktalarından birisidir. Bizler bu bilinçle sahada olacağız. Referandum sürecinde ulaşılmadık yer bırakmayacağız. Bunun için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Gençlik Teşkilatlarımız ev ev, sokak sokak gezerek halkı bilgilendirecek.

Nevşehir Teşkilatları olarak bizim referandumda evet oylarını arttırma hedefimiz çok önemli. Bunu mümkün olduğu kadar en yüksek seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bu şekilde Nevşehir’in ve Türkiye’nin genel yüzdesini arttırmak, daha güçlü bir şekilde, daha gür bir sesle EVET demek istiyoruz. Teşkilatlarımızın tüm kademeleri, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz ve daha bir çok memleket sevdalısı ile birlikte bu çalışmalara başladık. Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi inşallah Türkiyemize hayırlara vesile olacak.” şeklinde konuştu.


Programa katılan öğrenciler, Anayasa değişikliğine ve Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dair akıllara takılan soru işaretlerinin giderildiği, soru-cevap tekniği ile her konunun detaylıca irdelenebildiği, keyifli bir sohbet havasında geçen toplantı için teşekkür etti.

Öte yandan Nevşehir AK Gençlik, Çarşı pazar dolaşarak "Evet" Gazetesi dağıttı
Nevşehir'in İl merkezi ve içelerde bulunan AK Parti Gençlik Kolları, Çarşı esnafını, pazaryerini, taksi duraklarını ziyaret ederek EVET gazetesini dağıtmaya başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Gençler;  vatandaşımıza Yeni Anayasa hakkında bilgi vererek Evet gazetemizi herkese ulaştırmaya çalışıyoruz ve gazetemizi ulaştırmadığımız hiçbir ferdimiz kalmayacak dedi. CHP Genel Başkanının Yeni Anayasayı okumadan vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini anlatan AK Gençler, CHP Genel Başkanına Evet gazetesini okumalarını tavsiye etti.