Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, çalışma arkadaşları ile gece gündüz demeden İşletme bünyesinde bulunan çalışmalara hız verdi.

Kış aylarında planlanan çalışmaları bahar aylarının gelmesi ile birlikte Orman içi ve dışındaki alt yapı çalışmalarına hız verildi, çalışmaları bizzat saha alanında denetleyen hizmetlerin kalıcı olması için çalışan İşletme Müdürü Satırlı havaların müsayit olması ile birlikte Ormanlık alanlardaki çalışmalara hız verdi, geçici alınan personel ile birlikte hizmetler hızlı bir şekilde yapılmaya devam ediyor dedi.

Satırlı, "Parolamız, Devlet Ormancılığından millet ormancılığına hızlı ve verimli dönüşmek" dedi.


Konu hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından Nevşehir'de ki bal ormanlarına 3000 adet lavanta dikiyoruz dedi. Satırlı, Başdere, Basansarnıç köyleriyle Özkonak ve Karapınar kasabalarında  bal ormani yapmıştık.Şimdi oluşturulan bu Bal ormanlarının çeşitliliğini artırıyoruz.Bahar ayı ve havaların ısınması ile birlikter çalışmalalrımız artarak devam edecek dedi.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, işletme bünyesinde yer alan bölgelerde de Orman alanları ve dışında yapılan her Fidan dikim programını da destekleyerek okul öğrencilerinin Ağaç sevgisinin artması, yaşanabilinir Ormanlık alanlarının çoğalması çalışmalarını da sürdürüyor.

Satırlı, 2016 yılında Ormanlık alan dışındaki bölgelerde özellikle okulların ağaç dikme isteklerine tam destek vererek binlerce Ağacın toprakla buluşmasına katkı sağladılar.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Satırlı yıllık planlanan işletme bünyesindeki çalışmaların ta uygulanması ve planlanan programlar dışında da yeni çalışmalar yaparak işletmenin verimli olmasını sağlıyor.

Nevşehir orman işletmesi yaptığı başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor. Yapılan çalışmalarda Ormanlık alanların daha verimli kullanılması ve Orman alanlarında halkın ve canlıların gıda ihtiyaçlarının da karşılanması ile doğada önemli dengelerin kurulması sağlanıyor.