2012 çalışma takvimi kapsamında Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 5503 işyeri denetimi gerçekleştirirken, eksiklikleri belirlenen işlerine ilişkin olarak da durum tespit tutanağı düzenlendi.

 Geçen yıl içerisinde Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra 153 Çağrı Merkezi kanalıyla vatandaşlardan gelen yazılı çağrılar başta olmak üzere sözlü ve telefon aracılığıyla iletilen şikayet değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

 

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim çalışmalarında, 70 seyyar satıcıya idari para cezası uygulanırken, çevreyi kirletme, rahatsız etme ve görüntü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle 36 kişiye de Kabahatler Kanunu’na muhalefetten cezai işlem uygulandı.

 

Geçen yıl gerçekleştirilen denetim çalışmalarında vatandaşların çöplerini belirlenen saatler içerisinde dışarı çıkartmaya etkin şekilde uyduğu da gözlendi. Sadece geçen yıl içerisinde zamansız çöp çıkartan 3 vatandaşa idari para cezası uygulandı.

 

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çoğunluğu trafik kazalarının oluşturduğu nedenlere dayalı olarak belediye malına zarar verdikleri belirlenen 18 kişi hakkında da yine cezai yaptırım uyguladı.

 

10 ‘u kapalı yolcu durağı ve 7 si de modern taksi durağının geçtiğimiz yıl hizmete kazandırıldığı Nevşehir’de,   Nevşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent içerisinde servis taşımacığı alan 182 servis aracına yönetmelik kapsamında toplu taşıma ve güzergah için belgesi verildi. Nevşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edilen Taksi Durakları ve Ticari Taksi Toplu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde de 35 taksi sürücüsüne toplu taşıma izni veren Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçen yıl içerisinde, yolcu taşıma araç sahiplerinin kurallara uygun hareket etmedikleri belirledikleri 16 sürücü ile Karayolları Taşıma Kanununa aykırı davranış içerisinde bulundukları tespit edilen 14 sürücü hakkında da yine idari para cezası uyguladı.

 

Yapılan denetim ve kontrollerde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca, 272 cezai işlem uygulanırken, araçları ile yaya işgali yapan 19 sürücüye de yine Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası uygulandı.