Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre organizasyonu ile Nevşehir ilimizden Suudi Arabistan’a umreye gitmek üzere kayıtlarını yaptırmak için sabahın ilk saatlerinde Müftülüğe ilk gelen, Dağ ve Çakal ailesi oldu.
 
2017 Yılı Başkanlık Umre organizasyonu ile umreye gitmek isten Mehmet Dağ ve Mehmet Çakal aileleri, umre kayıtlarının başlaması nedeniyle İl Müftülüğünün Hac ve Umre Bürosu’na gelerek, 20 günlük umre turuna ilk kayıtlarını yaptırdılar.
 
2017 Yılında Umreye gidecek vatandaşların kayıt işlemlerinin başladığını belirten İl Müftüsü Yakup Öztürk; “İlimizden umre turlarına katılacak olan vatandaşlarımız, İl ve İlçe Müftülüklerine giderek kayıtlarını yaptırabilirler” dedi ve umre turuna ilk kayıtlarını yaptıran umreci adaylarını tebrik ederek, kayıt olduklarına dair formu ve çantalarını kendilerine hediye etti.
 
Dağ ve Çakal aileleri, kutsal topraklara gidecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Rabbim bu heyecanı bütün Müslümanlara yaşatsın. Bu anlatılamaz bir duygudur dediler.
 
Umreci adayları İl Müftüsü Yakup Öztürk’e, Hac ve Umre Müdürü Mehmet Şaban Yılmaz’a ve umre bürosu çalışanlarına teşekkür ettiler.