24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili kutlama programı kapsamında Nevşehir Valiliği önünde bulunan  Atatürk Anıtına Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Sayın Murat DEMİR tarafından çelenk konulması ile başlayan tören daha sonra okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan heyetin Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR’i makamında ziyaret etmesiyle devam etti. Bu ziyaretin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR ile birlikte, idareci ve öğretmenlerden oluşan heyet Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın İlhami AKTAŞ eğitimin önemine ve öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek öğretmenlerin cehaletle savaşın en keskin kılıcı olduğunu belirtti. Kendisini ziyaret eden öğretmenlerin şahsında ilimizde görev yapan tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.
Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü kutlama programına Kapadokya Kültür Sanat Merkezinde devam edildi. Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları Öğretmenlerinden Türkan YAVUZ öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Sayın DEMİR konuşmasında Öğretmenliğin, gücünü sevgiden ve fedakârlıktan alan, sevgisine ve fedakârlığına maddi anlamda paha biçilemeyen dünyanın en kutsal ve en saygın mesleği olduğunu,” insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır.” diyen bir peygamberin ümmeti olan bizlerin öğretmenliği sadece bir meslek olarak değil, milli ve manevi değerleri geleceğe aktaran, toplumu şekillendiren kahramanlar olarak gördüğümüzü, Anadolu’nun her köşesine tespihin taneleri gibi dağılmış her yerde bilgiyi, sevgiyi öğreten ama yalnızlığı yeni baştan öğrenenlerin öğretmenler olduğunu belirtti. Ayrıca öğretmenlerin ümidini kaybetmeden sevgiyle, aşkla öğrencilerimizde vatan aşkını, din saygısını ve şehitlik arzusunu ilmek ilmek dokumaya devam edeceğini bu hakikatleri bu asırda da bütün dünyaya gösteren nesilleri yetiştiren değerli öğretmenlerin bir ömürlük teşekküre layık olduğunu belirterek tüm öğretmenlere teşekkür etti.
 
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verilmesinin ardından şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER tarafından verildi. Program 15 Temmuz Şehitleri Sergisi açılışı ve Özel Altınyıldız Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan Kokteyl ile sona erdi.
 
Kutlama programına, Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.