Nevşehir'de 29 Ekim akşamı Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi. Cumhuriyet’in ilanının 93.yılında düzenlenen geceye Türk Bayrakları ve kırmızı-beyaz balonlarla donatılan Avanos Güray Müzede gerçekleştirildi.
          29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93.yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Avanos Güray Müzede  gerçekleştirilen resepsiyona protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
       Resepsiyona  ev sahipliği yapan Nevşehir valisi İlhami AKTAŞ ve Eşi konuklarını kapıda karşılayarak  tebriklerini kabul ettikten sonra Güray müzede sergilenen resim sergisini gezdiler.
Avanos Güray Müzede düzenlenen törene; Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ve Eşi, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Nevşehir Belediyesi Başkan yardımcısı, Cumhuriyet Başsavcısı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü, Nevşehir İl Emniyet Müdürü, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.
Çeşitli ikramların sunulduğu resepsiyon’da Vali AKTAŞ ve Eşi tarafından Cumhuriyet’in 93.yıl dönümü anısına birlikte pasta keserek davetlilere ikram edildi.
Vali AKTAŞ ve Eşi tüm davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı ve resepsiyona katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini bildirdi.