Nevşehir'de 4 katlı binanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Nevşehir'de 4 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü. Ölü ya da yaralının olmadığı yangın sonrasında binada maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgiye göre, çoğunlukla Suriyeli ve afganlı ailelerin yaşadığı 4 katlı apartmanın çatısında yangın çıktı. Nevşehir Eski sebze pazarı içi İbrahimpaşa Mahallesinde bulunan 4 katlı eski bir binanın çatı katında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çatının tamamına yayılan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, polis ekipleri de vatandaşları uzaklaştırdı.

Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve tamamen söndürüldü. Binanın çatı katı kullanılamaz hale gelirken, bina sakinleri de yangının sönmesi ile beraber evlerine girdi.  Yangının, bir apartman sakininin sobadan çıkan küllerini çöp yerine, çatı boşluğuna boşaltması sonucu çıktığı öğrenildi. 


Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.





Foto: Fatih Kaymakçı