Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir, ilçe ve beldelerinde de AK Parti'lisi CHP'lisi ve MHP'lisi , SP'lisi, BBP'lisi 7'den 7'ye herkes Omuz Omuza 15 Temmuz darbe girişimine karşı tek yürek olarak omuz omuza Demokrasi Nöbetlerinde yer aldılar.

"Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruat"

Nevşehir'de Demokrasi için Nöbet tutan binlerce vatandaşlardan kimi Rabia , kimi Bozkurt işareti kimileride zafer işaretleri yaparlarken Konu Vatansa gerisi Teferruat diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdiler

Nevşehir'de AK Parti'li CHP'li ve MHP'li , SP'li, BBP'li 7'den 7'ye herkes Tek Bayrak , Tek Vatan Tek Millet ve Tek Devlet İçin Meydanlardalar.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, Ülkü Ocakları Nevşehir Başkanı Yahya Leblebici, Milliyetçi Hareket Partili Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy,  Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven , Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Cumhuriyet Halk Partili Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce de gerek katıldığı demokrasi nöbetlerinde gerekse yaptığı açıklamalarında 
, milli iradeye yapılmak istenen müdahaleye karşı olduklarını ve hiçbir şekilde darbeleri kabul etmediklerini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partili Tatlarin kasabası eski Belediye Başkan aday adaylarından Ümüt KARACA'da AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver ve Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile birlikte omuz omuza fotoğraf vererek; " Bizde meydanlardayiz birlik, dirlik ve beraberlik için" dedi.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, ülkemizde sahneye konan darbe karşısında Cumhuriyet Halk Partisi  olarak ilk andan itibaren karşı duruşlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını ifade etti.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada, " 93 yıl Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Genel başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara’da bulunan Milletvekillerinin suretle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir. Yaşanan bu olay bir kez daha demokratik parlamenter sistemi önemini ortaya koymuştur. CHP olarak darbe karşı duruşun yanı sıra Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancının başta genel başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir.  Ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Polatlı’da top seslerinin mecliste yankılandığı anda meclis çalışmalarını sürdüren ve gazi meclis söylemini hak eden büyük millet meclisi dün gece maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur. Gazi meclis dün milletvekilleri ile bir kez daha gazilik üvanını hak etmiştir. Darbe girişimi sırasında hayatına kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle saygılar sunarız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya 15 Temmuz Darbe Girişimini lanetledi...
Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya , Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip etmektedir.
Bütün ülküdaşlarımı ve Milletimi Rahmetli Başbuğ'umuzun 'En kötü demokrasi. En iyi Askeri Yönetimden Evladır' sözü doğrultusunda; “Ülkücü teşkilatlar olarak Necip Milletimizin ve Devletimizin yanında bütün ülkücülerin onurlu ve vakur duruşunu sergilemeye davet ediyorum.Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir. Parlementer sistemin, Demokrasinin, Millet iradesinin ve Ülkemizin Yüksek menfaatlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaktır. diye konuştu.

MHP'li Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven'de İlçe merkezinde 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimden sonra bir mesaj yayımladı.
Başkan Güven mesajında ''Darbenin her türlüsünü reddediyoruz. Ülkemiz için tek yol demokrasidir. Tüm vatandaşlarımızı sağduyuyla demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkmaya, birlik ve beraberliğimizi hep birlikte korumaya davet ediyorum.15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz demokrasisine ve aziz milletimizin yüce iradesine karşı yapılan hain kalkışmayı lanetliyoruz. Bu kalkışmada ülkesinin geleceği için şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum’’ dedi.

SP İl Başkanı Simit : “Darbenin hiçbir türü kabul edilemez”


Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, “Gerekçesi ne olursa olsun darbenin hiçbir türlüsü asla kabul edilemez. Ülkemizin barışına ve huzuruna yönelik yapılan hiçbir saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Temel insan hakları ve hukuk vazgeçilmez unsurumuzdur” diye konuştu.


Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy da Demokrasi ve Milli İrade mitinginde yaptığı açıklamasında;Gazi Mustafa Kemal ve Arkadaşlarınca 19 Mayıs 1919’da başlayan, toprakları düşman kuvvetlerince işgal edilen ülkeyi kurtarma mücadelesi 30 ağustos 1922 tarihinde düşmanın denize dökülmesiyle son bulmuştur.
         Atatürk 23 Nisan 1920’de T.B.M.M açarak Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu perçinlemiştir.
        29 Ekim 1923’dede Cumhuriyeti ilan ederek Türk halkının yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir.
        Çok büyük mücadeleler ve şehitler verilerek kazandığımız demokrasi yaşantımız ve parlamenter demokratik yaşamımız 15 Temmuz 2016 tarihinde bir grup kendini bilmez hainler tarafından ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Yıllarca büyük mücadeleler verilerek, ağır bedeller ödenerek kazanılan, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik ve laik sistemimize gelen her saldırıyı nefret ve lanetle kınıyor yönetimlerin değişme yerinin parlamento ve sandık olduğunun herkesçe bilinmesini istiyorum.
         Bu darbecilerle yapılan mücadelenin hukuk çerçevesinde olmasını, cadı avına ve oy tahviline dönüştürülmemesini özellikle belirtmek istiyor tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.