Başbakan Binali Yıldırım 4 Mart Cumartesi günü Nevşehir’e gelerek anayasa değişikliği oylaması çalışmalarına devam edecek.
Başbakan Binali Yıldırım, Başkanlık sistemi anayasa değişikliği referandum kampanyası kapsamında Nevşehir'de “Evet” mitingi düzenleyecek. 4 Mart Cumartesi günü saat 16:00'da Nevşehir’e gelmesi beklenen Başbakan Yıldırım, Diriliş Meydanında düzenlenecek mitingde Nevşehir’lilere seslenecek.


Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı açıklamada; Referandum süreci önemli. Cumartesi günü Başbakanımız Binali Yıldırım İlimize gelecek. Saat  16.00’da inşallah Türk Telekom önü Diriliş meydanında halkımıza hitap edecek. Evet kampanyasına destek isteyecek. Bu kampanya 45 gün sürecek. Biz referandum ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sonuçta biz Türkiye’nin idaresi ile ilgili, idari sistemi ile ilgili karar vereceğiz.18 maddelik bir süreç yaşayacağız. Bu maddeleri herkes okusun. Evet diyen neye evet dediğini bilsin, hayır diyende ne ye hayır dediğini kendi iç dünyası içerisinde izah etmeye çalışsın. Türkiye’nin demokrasisinin güçlenmesi adına, güçlü bir iradenin idareye yansıması açısından bu değişiklik Türkiye için kaçınılmaz bir değişikliktir. Hayır diyende, Evet diyende bizim insanımız. Sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Herkes her şeyi söyleme özgürlüğüne sahip. Her hayır diyen vatan haini değildir ama terör örgütü PKK hayır diyor. Bunları söylemek lazım, iyi anlatmak lazım. Bunları söylemekten kimse gocunmaması lazım. Evet çıkarsa güçlü bir Türkiye’nin önünü açacağız. Bu sistemin Türkiye’nin önünü açacağına inanıyoruz. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizi parti gözetmeksizin 4 Mart Cumartesi günü saat 16:00 da Diriliş Meydanında düzenlenecek mitingde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırımı dinlemeye davet ediyorum.” dedi.

Başkan Fahri Yıldız, Ürgüp'ten Nevşehir'deki mitinge katılmak isteyen vatandaşlar için Ürgüp Birlik ve Ürgüp Vip Seyahat firmalarının desteği ile 10 otobüs ayarladıklarını, Nevşehir'de trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemek için tüm vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet ettiğini belirtti. Yıldız, Ürgüp Belediyesi önünden saat 14:00'ten itibaren Otobüslerin hareket edeceğini vurguladı.