Nevşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle CHP İl ve ilçe Teşkilatı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez burada yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Gülmez “ Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır”

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, “Dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin eşit yurttaş olarak yaşadığı Cumhuriyet, Ulu Önderimiz Atatürk’ün de dediği gibi kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Türk milleti ve Türk Gençliği dün olduğu gibi bugün de Atasının kendisine bıraktığı bu mirasın bilincindedir. Cumhuriyete kastedenler karşısında her zaman tek yürek olan Türk Milleti, yine Ulu Önderimizin dediği gibi Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır” dedi.
CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

Gülmez mesajında, Büyük Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin en büyük zaferi olan Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıldönümünün kutlu olması dileklerinde bulundu.

Bu yıl da tüm engelleme girişimleri karşısında büyük bir gururla, mutlulukla ve heyecanla Türkiye’nin dört bir yanında Cumhuriyet Bayramının coşku ile kutlanacağını kaydeden Gülmez şöyle konuştu" Ülkemizde yaşanan FETÖ denen hain örgüt mensupları tarafından yapılan darbe girişimi, Cumhuriyete, Demokrasiye ve hukuk devletine olan inancımızı ve bağlılığımızı kuvvetlendirmiştir. Bugün mevcut iktidar ülkemizde yaşanan siyasi sorunları çözememekte, bu sorunların nedeni olarak da parlamenter sistemi göstermekte ve yeni tartışmalar yaratmaktadır. Hükümetin çözüm olarak gösterdiği Başkanlık Sistemi de bu sorunları çözmekten uzak sorunları daha da derinleştirecek bir sistemdir. Bu ülkede yaşayan herkes bilmelidir ki Türkiye’nin her türlü sorununun çözüleceği tek adres Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Milli İrade kelimesini ağzından düşürmeyen iktidar bu söyleminin aksine her fırsatta meclisi kapatmaktadır. Oyda tarihten bu yana Türkiye’de demokrasi mücadelesinin en önemli hedeflerinden biri Meclis’i her şart altında açık tutmak olmuştur. Savaş yıllarında verilen Kurtuluş mücadelesi bir anlamda da Meclisi açık tutma mücadelesi olmuştur. Yani bu toprakların kurtuluş mücadelesi Meclis ile yapılmıştır. Yine tüm sorunlardan kurtuluş yolu Türkiye Büyük Millet Meclisidir. İşte bu nedenle Türk Ulusu tarafından büyük fedakarlıklarla iç ve dış kuvvetlere karşı kurulmuş, sahiplenilmiş ve bugünlere getirilmiş olan Laik Cumhuriyeti ve Demokratik Parlamenter Sistemi ilelebet korumak ve yaşatmak temel görevimizdir. Çünkü dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin eşit yurttaş olarak yaşadığı Cumhuriyet, Ulu Önderimiz Atatürk’ün de dediği gibi kimsesizlerin kimsesi olmuştur.
Türk Milleti Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacak.

Türk milleti ve Türk Gençliği dün olduğu gibi bugün de Atasının kendisine bıraktığı bu mirasın bilincindedir. Cumhuriyete kastedenler karşısında her zaman tek yürek olan Türk Milleti, Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Bu bilinç ve bu hassasiyet gelecek nesillere aktarılacak ve Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerimizin ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir. Cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye çalışanlar da hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Büyük bir gurur ve mutluluk içerisinde kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyorum.”

Mustafa Ferveren