Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, merkez ve ilçelerinde eş zamanlı “Huzur 50” operasyonu düzenlendi. 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ve ilçelerinde çok sayıda işyeri ve şahıslar incelendi. İnternet kafeler, Okey, dinlenme salonlarında kimlik sorgulaması yapıldı.

Yine Uygulama kapsamında işyerlerinde çalışanlar ve müşteriler olmak üzere çok sayıda kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde şehrin giriş ve çıkış noktaları olmak üzere 6 noktada araç aramaları yapılırken, il genelinde bulunan umuma açık yerlerde kimlik kontrolü, GBT, üst araması çalışmalarında bulundu.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın yönettiği “Huzur 50” operasyonunda polis ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarında kimlik kontrolü ve araç araması yapılırken, vatandaşlar yapılan bu uygulamadan memnun olduklarını söyledi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay da düzenlenen operasyonlarda vatandaşlara yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Nevşehir 2000 Evler Mahallesinde bulunan kafelerde de arama ve kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, kafede bulunan vatandaşların tek tek GBT’sini kontrol etti.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Huzur 50 operasyonu"na 250 polisin katıldığı öğrenildi.


Edinidğimiz bilgilere göre yapılan Nevşehir'de düzenlenen Huzur operasyonu kapsamında;  "29 kontrol noktası uygulamalarında Toplam 2423 kişi kontrol edilmiş, 8 aranan şahıs alınmış, esrar maddesi bulunmuş, ayrıca 140 işyerinde yapılan kontrollerde 9 iş yerine işlem yapılmış, kontrol edilen 108 araçtanda sadece 1 araca işlem yapılmıştır."

GBT sorgulamarında aranması olduğu belirtilen 1 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 9 işyeri hakkında da işlem yapıldı. 

Ayrıca diğer ilçelerde de ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince umuma açık mekânlarda ana yollarda, park ve bahçelerde araçlar kontrolden geçirilerek, kişilerin üst araması yapıldı.


Nevşehir Emniyet müdürlüğü yetkilileri vatandaşların huzur içinde yaşamaları için bu tür çalışmaların tekrarlancağını belirtti.

Bu operasyonla aranan şahıs ve araçların yakalanması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amaçlanıyor.