Kurumlar 02 Temmuz 2018 tarihinde işçileri başlatmak üzere kura çekimlerine başladı. Vatandaşların huzurunda noter tarafından çekilecek olan kuraların ilki Nevşehir Belediyesinde çalışacak olan işçiler için yapıldı. Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık BARATA’nın bizzat katılımı ile gerçekleşen kura çekilişinde 704 başvuru içerisinden 240 kişi seçildi. 

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür Merkezi salonunda noter tarafından gerçekleştirilen kura çekimine Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık BARATA’ nın yanı sıra 1. Noter Katibi İbrahim ÖZSOY, Nevşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Şefi Murat ATAK, Nevşehir Belediyesi TYP Sorumlusu Esengül KOYUNCU ve işçi adayları katıldı.

İŞKUR ile Belediyeler ve Kamu Kurumları arasında imzalanan protokollerle toplam 25 adet projede 800 kişi 02Temmuz 2018 tarihinden itibaren 6 ay istihdam edilecek. 

İŞKUR İl Müdürü Arif Sıddık BARATA6 ay istihdam edilecek olan işçiler için kura çekimlerinin Nevşehir Belediyesi ile başlattıklarını belirterek 2 Temmuzda iş başlangıcı yapacak şekilde diğer belediyeler ve kurumlarda da kura çekimlerinin devam edeceğini söyledi. Vatandaşların başvuru yapmış oldukları kurumlardan kura günü ve sonuçlarını öğrenebileceklerini ifade etti.