Başkanlığın, 8 Haziran 2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Özel bütçeli bir kuruluş olarak kurulmuş olup görev alanı Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerini içine alan KOP Bölgesi'dir. Başkanlığımızın asli görevleri arasında bulunan ve bölge kalkınmasının hızlandırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hazırladığı ve 2014-2018 dönemini kapsayan KOP Eylem Planı, Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu karan ile onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

KOP Eylem. Planı’nın beş temel ekseninden birisi olan Beşeri ve Sosyal Yapının Güçlendirilmesi ekseni altındaki eylemlerden birisi de "Kültür hizmetlerine erişim artırılacak, okuma kültürünün geliştirilmesi sağlanacaktır" eylemidir. Anılan eylemin hayata geçirilebilmesi amacı ile Başkanlığımız tarafından 2016 yılı yatırım programına "KOP Bölgesinde Olcuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi önerilmiş olup Kalkınma Bakanlığımca uygun görülen proje, 2016 Yatırım Programı’nda 2016H040250 koduyla yer almıştır. Söz konusu proje ile KOP Bölgesi’nde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde okuma alışkanlığının yaygınlaştırılarak sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşların okuma-yazma kültürünün geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Başkanlığımızca gerçekleştirilecek çalışmaların yanı sıra KOP Bölgesinde okuma kültürünün geliştirilmesine yönelik projeler uygulayacak olan kamu kurum ve kuruluşlarının projeleri de desteklenecektir,.

Bu bağlamda KOP Bölgesi'nde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının başvurabileceği bir mali destek programı başlatılmış olup 05 Ağustos 2016 - 01 Ekim 2016 tarihleri arasında başvuruları alınacak olan programın detaylarına www.kop.gov.tr v e http://kopokuyor.kop.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir,