Japonya Büyükelçiliği’nin destekleri ile  Nevşehir'in Gülşehir ilçesine,Gülşehir Belediyesince yaptırılan 15 yaş altı Otistik ve Spastik Çocuklar Bakım Merkezi hizmete başladı.

Gülşehir Belediyesi 15 yaş altı otistik ve spastik çocuklar bakım merkezi hizmete girdi.

Japonya Büyükelçiliği’nin Yerel Projelere Hibe Programları kapsamında verdiği destek ile Gülşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 15 yaş altı Otistik ve Spastik Çocuklar Bakım Merkezi hizmete başladı. Otistik ve spastik engelli 15 yaş altı çocuklar, günde 4 saat bakım merkezine gelerek, toplumsal uyumlarının gerçekleşmesi için eğitim destekli etkinlikler yapacak. Özel çocukların topluma kazandırılması ve el becerilerinin geliştirilmesinin yanında, projenin asıl amaçlarından biride bakıma muhtaç çocukların annelerinin dinlendirilmesi olacak. Çocuklarının başından hiç ayrılamayan anneler, bu süre zarfında istedikleri gibi zaman geçirerek uzak kaldıkları sosyal aktiviteleri de gerçekleştirme fırsatı yakalayacaklar.   

 Hafta içi her gün 10:00 – 14:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bakım ve eğitim programından, il geneli 15 yaş altı otistik ve spastik özürlü tüm çocuklar faydalanabilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, ‘’ Bakıma muhtaç engelli çocuklarımızın ailelerine yönelik ilk ve tek olan bu projemizin hayata geçmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duymaktayım. Zamanının büyük kısmını çocuklarıyla beraber geçirme zorunluluğu olan bu ailelere günde 4 saat dinlenme fırsatı sunan bakım merkezimiz aynı zamanda bu özel yavrularımızın da toplumsal işlevlerini arttırmasına olanak sağlamaktadır. Bakım merkezimiz belediyemizin sosyal sorumluluk ilkeleri doğrultusunda faaliyet gösterecek olup ailelere maddi bir külfet getirmeyecektir. Ayrıca bakım ve eğitim süresinin 4 saat olması sebebi ile de ailelerin aldıkları yardımlarda bir azalma veya kesinti olmayacak’’ dedi.

Bakım merkezi, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığı ile Gülşehir Çevre yolu üzerinde, kapalı Pazar yeri yanında faaliyet gösteriyor.