Dünyanın En Tehlikeli Örümceği “Sarı Ömer”, “Sarıkız” ya da “Deve Örümceği” olarak bilenen, zehirli bir tür olan, boyu 10 cm´yi bulan ve etle beslenen böceğin Nevşehir'in bir çok bölgesinde görülmeye başlaması, halk arasında tedirginlik yarattı.

Nevşehir'de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkan sarıkız örümceği vatandaşların kabusu oldu. Nevşehir'de sık sık görüldüğü iddia edilen sarıkız örümceği vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Nevşehirli bir vatandaşımız FİB haber merkezine yaptığı açıklamada aynı gün içinde 2 tane sarı ömer öldürdüğünü açıkladı.
Nevşehirli vatandaşımız gün geçtikçe çoğalan örümceklerin vatandaşları tehdit ettiğini ve yetkililerin önlem almasını istedi. Peki sarı ömer örümceği nedir ? Ne gibi tehlike oluşturur?

Güçlü çeneleri doymak bilmez iştahları ve hızları öldürmek için yaratıldıklarını kanıtlıyor. Çölün bu saldırgan sakinlerinin avları arasında böcekler kemirgenler kertenkeleleryılanlar ve hatta küçük kuşlar bile var...

Sarı ömer tarafından sokulduğunuzu bile anlamayabilirsiniz..Çünkü öncekle dişleriyle deriyi uyuşturup deldikten sonra içeriye eti sıvılaştıran bir sıvı enjekte ediyor.. Daha sonra et kıvamına gelince afiyetle yiyor...

Sarı ömer adıyla bilenen bu böcek et yiyebiliyor bir diğer adı, ise sarı kız Yurdumuz da İç,Doğu ve Güney Doğu Anadoluda sıklıkla görülen bir yaratık Güçlü cenelere sahip örümcek (sarı ömer) et yiyen örümcek olarak adlandırılsada tam olarak örümcek türü değil.

Böğler ya da Böyüler (Solifugae)​
Böğler
 ya da Böyüler (Solifugae), örümceğimsiler sınıfından eklembacaklı takımıdır.
Çok hızlı hareket ederler. Çoğu gececildir ve çöllerde yaşar. Avları yerdeki eklembacaklılar ve diğer ufak hayvanlardır.
Örümceğimsiler sınıfının en hızlısıdır. Hızlı koşma konusunda Eklembacaklılar filumu içinde yer alan Amerika hamamböceği (Periplaneta americana) türünden sonra ikinci sırada Galeodes cinsinden böyüler yer alır.