Nevşehir Niğde Yolu Eski Afat Evler (Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, 2000 Evler, 20 Temmuz, Mehmet Akif Ersoy Yeni TOKİ, Güzelyurt, Esentepe başta olmak üzere Kimler tarafından ve nereden getirilip il merkezine bırakıldığı belli olmayan köpek sayılarındaki artış vatandaşların tepkisine ve şikayetlerine yol açıyor. 

Nevşehir'de Vatandaşlar zaman zaman gazetemize gelerek, cep telefonumuzdan arayarak ya da yüz yüze görüşerek "Bu başıboş köpekler yüzünden evimden çıkamıyorum, yolumu değiştiriyorum, şu sokakta saldırdılar, belediyemiz buna bir çare bulmayacak mı, bunu neden haber yapıp duyurmuyorsunuz " gibi serzenişlerde bulunuyorlar.

Biz de bu gün sürü halinde gezen başıboş köpeklerin çarşının ortasında trafiği ve insanların can güvenliğini nasıl tehdit ettiğini görüntüledik.. Elbette ki çözüm öldürmek değil. Daha önceleri de haber yaptığımızda "Haber yaptınız da iyi mi oldu, bakın köpekler öldürülmüş, siz sebep oldunuz" gibi suçlamaları da biz alıyoruz. Ancak görüntülerde de izleyeceğiniz gibi, "İnsanın köpeği ısırması haberdir" deyişini bildiğimiz halde bekleyemedik haber yaptık.

İşte bir okurumuzun Whatsapp ihbar hattına yaptığı şikayetinda; "Hemen hemen hergūn sabah saat 05:30 ile 06:00 arası Mustafa Parmaksız Caddesi sakinleri olarak havlama sesleri ve insanlara karşı birliktelik yaparak huzur ve sūkūnū bozan sokak köpeği çeteleşmesinin en gūzel örneği, lūtfen belediyeden kalıcı bir çözūm bekliyoruz. İnsanlar korkudan yolunu değiştiriyor ve çok korkuyorlar.  Fib haber olarak  bir el atın lūtfen. Teşekkūrler"

İşte bir FİB Haber okurumuzun çekip gönderdiği bu video, bu sorunun bazı mahallelerde ne denli büyük olduğunu açıkça gösteriyor. Konunun takipçisi olarak, Bu duruma Belediye Başkanımız Sayın Atilla Seçen'in biran önce el atmasını bekliyoruz.