Genel Sekreterliğimiz tarafından birliğimize bağlı sağlık tesislerimizin acil servislerinde çalışmakta olan hekimlere yönelik  “Sentetik Uyuşturucu Eğitimi” düzenlendi.

     19.02.2015 ve 27.02.2015 tarihleri arasında  Nevşehir Devlet  Hastanesi konferans salonunda yapıldı. Halk arasında Bonzai olarak bilinen sentetik uyuşturucu  eğitimi ile acil servislerimizde görev yapan hekimlerimizin çalışma vardiyalarına göre katılımları sağlandı. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hastanemizde Psikiyatri Uzmanı Dr.Selda Yavuz Demirci’nin sunumu ile yapılan eğitim toplantısında; Sentetik kannabinoid (bonzai) tanımı, eğitimin amacı, bonzai ve benzer uyuşturucu maddeleri kullanan ve bu nedenle acillere başvuranların ilk değerlendirmesinin doğru yapılması, bu tür maddeler konusunda genel yaklaşımın belli standartlara kavuşturulması konusunda çeşitli bilgiler verildi

Bakanlığımızca 2014 Aralık ayında ulusal düzeyde yapılan  “Sentetik Kannabinoid Eğitici Eğitimi” ne  katılan Uzm.Dr.Selda Yavuz Demirci tarafından tüm acil servis hekimlerimize  Eğitim verilmiştir.