Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dövizlerinizi bozdurun” çağrısı sonrası Nevşehirli vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın” çağrısına bir destek de Nevşehir Ticaret Borsasından geldi. Erdoğan’ın  'dövizi, altını, doları bozdurup TL'ye geçin' çağrısına 'destek olmak için' Nevşehir Ticaret Borsası, Dolar ve Euro’nun yükselişi nedeniyle büyük bir kampanya başlattı. 

Nevşehir Ticaret Borsası bugün başlattığı kampanya ile Nevşehir Hayvan Pazarı ve Nevşehir Zahire Pazarına "Pazarımızda Dolar ve Euro Geçersizdir" pankartı asarak, dolar ve euro üzerinden alışverişi durdurdu.

Nevşehir esnaf odalarından dolarını bozdur kampanyasına tam destek...


Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına destek vererek, Nevşehirli vatandaşları döviz bozdurmaya çağırdı.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımızın söyleminin ardından ülkenin her yerinde esnaf ve sanatkarlarımızın kendi gayretleri ile kendi çabaları ile başlatmış oldukları bir kampanya var. Bizde Nevşehir Esnaf Sanatkarlar Teşkilatları olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın bu söylemine sonuna kadar katılıyoruz, hatta bunun daha da önce yapılabileceği kanaatini de taşıyoruz" dedi.

Ördü, "Elbette ki günümüzde yaşanan doların yükselişinin ülkemizdeki ekonomi ile alakalı olmadığı kanaatindeyiz bizler yine. Şöyle ki Türkiye bütün dünyada yaşanan küresel krizden bu kadar etkilenmedik. Çeşitli petrol krizleri oldu bu kadar dolarda bir yükseliş görmedik. Şuanda hiçbir yerde bir şey yokken Türkiye’de doların bu şekilde yükseliyor olması tıpkı Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Türkiye’ye ekonomik yönden bir darbe vurabilmenin gayreti ve amacıdır. Tabi bunun kimler tarafından ne şekilde gerçekleştiğini tam olarak bizler bilemeyiz. Ama olay aşikar ve görünen köy kılavuz istemez diyede bir sözümüz vardır" ifadesinde bulundu.
"Hemen yan komşumuz Suriye 6 yıldır savaşta olan bir ülke ve 6 yıldır savaşta olan bu ülke karşısında Türk lirası Suriye’nin para birimi karşısında sürekli değer kazanırken son bir ay içerisinde Suriye parasının Türk parası karşısında değer kazanması da son derece manidar" diyen Ördü, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Biz iktisatçı değiliz, ekonomist değiliz ama bizler esnaf sanatkârız bunun çok mantıklı bir şey olmadığının farkındayız. Dolayısıyla ülkemiz üzerinde bir takım oyunlar oynandığının bizlerde farkındayız. Bizlerde aynı çağrıyı yinelemek istiyoruz dolarınız, euronuz varsa bunları üretime yönlendirin, imalata yönlendirin, Türk Parasına yönlendirin yatırım olarak gayrı menkule yönlendirin, altına yönlendirin ama dolar ve euroyu bozdurmak kaydıyla Türk insanın isterse neler yapabileceğini bütün dünyaya bir kez daha gösterme zamanıdır diye düşünüyoruz. Burada Nevşehir’e özellikle biraz fazla görev düştüğünü düşünüyorum ben. Geçtiğimiz aylarda yine benim tarafımdan yapılan bir basın açıklaması vardı ve bu basın açıklamasında biz bunu belirtmiştik. Yapılan resmi açıklamalara göre Türkiye’de nüfus oranına göre en fazla bankalarda döviz bazında mevduat hesabı olan il sıralamasında birinciyiz biz dolayısıyla Nevşehir, Kayseri, Kırşehir,Aksaray, Niğde gibi bu beş il Türkiye’de en fazla döviz bazında bankalarda mevduat barındıran iller arasında onun için Anadolu insanının, özellikle bu illerimizin ve hemşerilerimizin bu konuda diğer illere nazaran diğer illere biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Ayrıca bir çağrımızda yine bizim esnaf ve sanatkarlarımızın büyük bölümü gayrimenkullerde kirada otururken euro ve dolar üzerinden kirada oturuyorlar biz bu saatten itibaren hiçbir şekilde bu şekilde iş yeri kiralanmaması çağrısında bulunuyoruz. Mülk sahiplerine de bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızı döviz bazında kiraya vererek daha da fazla sıkıntıya sokmamaları çağrısında bulunuyoruz. İnşallah bizler bu sıkıntıyı da atlatacağımız kanaatindeyiz. Türkiye büyük bir ülkedir biz bunu her zaman vurguluyoruz.”


İşte Döviz Bozdurma Kampanyasında Bazı Esanflarımızın Kampanya Kapsamında Yaptıkları Fırsatlar...

Nevşehir Derinkuyu demirci mahallesi Niğde yolu kamyoncular garajı nda bulunan omer babanın yeri 2 restoranda 100 dolarını bozdurup makbuzu ile gelene sabah kahvaltısı öğlen ve akşam ücretsizdir kampanyası başlattı.