Nevşehir de başlayan kar yağışı etkili oluyor. Köy yolları,Nevşehir’i çevre ilçe,beldelere ve illere bağlıyan yollar ile şehir merkezinde bir çok yer kar'a teslim oldu.Belediye,özel idare ve kararyolları karla mücadele yetersiz kalırken özellikle sürücüler ve bir çok vatandaş zor anlar yaşadı.Trafik kazaları daha karın ilk başladığı günde peş peşe geldi. Kaza sonrası yolların tuzlandığı belirtiliyor.Bu durumda vatandaşın büyük tepkisini topluyor.

Şehir merkezinde ana yolların belediyece tuzlandığı fakat ara sokak ve caddelerde tuzlanmayan yollar buz nedeniyle kayganlaşan yollarda tehlikeli oluyor.

 Nevşehir Kar ve Buza Teslim. Belediye ve Tüm Kurumlar Sınıfta Kaldı.

Nevşehir de beklenen kar yağışı ile 2013 yılının ilk karı yağması ile hava sıcaklığı düşerek bugün Eksileri gördü.Hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar düşmezi beklenirken kar yağışıda artarak devam edecek.

Kayseri'de 146 Köy Yolu Kapandı

 

Kayseri'de devam eden yoğun kar yağı nedeniyle 146 köy yolu ulaşıma kapandı.

 

İl genelinde 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde 5 santimetreyi geçti. Etkisini yüksek kesimlerde daha çok hissettiren kar, özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle köy yollarında ulaşımda ciddi problemler yaşandı. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, 146 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Ekipler, yolların açılması için çalışmalara devam ediyor. Kenti diğer şehirlere bağlayan yollarda ise olumsuzluk yaşanmazken, sürücülerin tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli seyretmesi istendi.

 

Şehir merkezinde de belediye ekipleri karla mücadele çalışmasına devam ediyor. Karla kaplanan yaya kaldırımları ekipler tarafından temizlenirken, buzlanmaya karşı da yollar tuzlanıyor.