Muharrem ayı nedeniyle Nevşehir İl Müftülüğü Merkez Taşlıbel Camiinde, Aşure programı düzenlendi.

Cuma namazı ile başlayan programa AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Avlanmaz, İlim Emekli İmam-Hatip Cemil Usta, İş adamları M.Ali Öbekli , Ekrem Nurlu ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kitap Okumanın Önemi ile alakalı cuma sohbetinin ardından Taşlıbel Camii cemaati tarafından okunan, 21 Hatm-i Şerifin duasını yaptı.

Cami İmam-Hatibi Ahmet Aydemir ve hayırseverlerin katkısıyla yaptırılan 500 kişilik aşure, cuma namazı çıkışında ikram edildi.  

Bu gibi programların yapılmasının insanlar arasında kaynaşmaya vesile olduğunu dile getiren vatandaşlar, camilerin ibadet mekânı olmasının yanı sıra bu tür etkinliklere de öncülük etmesinin çok güzel olduğunu dile getirdiler.

İmam Aydemir; “Dayanışma, paylaşma, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bu mübarek ayda ortak değerlerimiz olan aşure geleneğini yaşatmaya çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de,"Taşlıbel Camimizde düzenlenen geleneksel aşure ikramında; Cuma'nın ve aşurenin bereketini aziz hemşerilerimizle paylaştık. Yapandan, Pişirenden, Yiyenden Allah razı olsun." dedi.

Yapılan aşure ikramının ardından program sona erdi.