“Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla gerçekleştirilen bu yılki anma törenleri Allahuekber Dağları’ndan başlayıp 8.5 km’lik yürüyüş parkurunun ardından Sarıkamış’taki şehitlikte son buldu.

Yürüyüş; -13 derece soğukta, yoğun kar yağışı altında ve bir metreyi bulan karlı zeminde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Allahuekber Dağları’nın eteklerinde kamp kuran binlerce genç, ‘Dede ben geldim’ diyerek şehitler için tekbir getirdi.

3 saat süren yürüyüşü kortejin en önünde sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, beyaz kar örtüsü üstünde 10 binlerce ay yıldızlı bayrağın oluşturduğu anlamlı görüntüsü sırasında duygusal anlar yaşadı.

Ellerinde Türk bayrakları ve dualar eşliğinde Soğanlı Dağları’nı aşarak resmi törenin gerçekleştireceği Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne varan 10 binlerce genci Sarıkamış’a girişi sırasında vatandaşlar sevgi gösterileri ile karşıladı.

Sarıkamış şehitlerini 98. yılında anma etkinlikleri, Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ndeki resmi törenle son buldu. Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde düzenlenen törende 9. Motorize Piyade Tugay Komutalığı’na bağlı askerler, tören geçişi yaparak vatandaşların alkışları arasında tören alanına geldi.