Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleşen Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneğinin 3. Olağan Genel Kurulunda Ramazan Çiftçi tek aday olarak Dernek Başkanlığı görevine yeniden seçildi.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, tek liste ile girdiği seçimde güven tazeledi.


Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Genel Kuruluna Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, AK Parti Nevşehir İl BAşkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, STK temsilcileri, Şehir aileleri ve gazilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile  Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın okuduğu Kuranı Kerim Tilaveti ve tüm Şehitlerimiz ruhları için yaptığı dua ile başlayan Genel kurul toplantısında faaliyet raporu okundu
. Daha sonra Açış Konuşmalarını yapan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı ve Gazi Polis memuru Ramazan Çiftçi, bu vatan bu millet bu devlet ve bu bayrak için Gazi olmaktan gurur ve şeref duyduğunun altını çizdi. Başkan Çiftçi, konuşmasında şunları söyledi; "Derneğimiz şehit ailelerimiz tarafından kurulmuştur. Vatan için mücadele ederken şehit düşen kahramanlarımızın aileleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak, sorunlara yardımcı olmak için faaliyet gösterdik. Nevşehir için çok acılar yaşadık şehitler verdik ama vatan için yaşayıp şehit vereceğiz. Her zaman Gazi olmaktan, şehit ailesi olmaktan gurur ve şeref duyuyoruz." diye konuştu. Bir ara duygulanarak gözyaşlarına boğulan Başkan Çiftçi, konuşmasına ara vermek zorunda kalınca salonu dolduran konuklarca "Bu Dernek Seninle Gurur Duyuyor" şeklinde slogan attılar. Çiftçi daha sonra Bende sizlerle gurur duyuyorum diyerek devam ettiği konuşmasında Başta Cumhurbaşanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, ve bizleri hiçbir zaman destekleriyle yalnız bırakmayan Vali İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti. Başkan Çiftçi konuşmasına 16 Nisan'da Terör örgütü PKK, FETÖ gibi hainlerin yanında olmayacaklarını ve Anayasa Değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı sistemine hep Birlikte EVET diyeceklerini ifade etti.

Daha sonra söz alan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de; "Nevşehir Belediyesi olarak tüm şehit ailelerimizin ve Şehit Aileleri Derneğimizin yanında olduk. Bununla ilgili hem şahsımızla ilgili hem Belediyemizle ilgili bize gelmiş olan talepleri bu güne kadar karşılamaya özen gösterdik. Karşılama gayreti içerisinde olduk. Bundan sonraki süreçte de bu güne kadar yaptıklarımızın daha fazlasını yapacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Bizler her zaman sizlerin eliniz ayağınız, duygunuz, düşünceniz, gözünüz, kulağınız olmaya hazırız. Her zaman şehit ailelerimizin emrindeyiz. Bunun bilinmesini istiyorum" dedi. Başkan Ünver,"Türkiye Cumhuriyeti devletinin de öncesine giderek Türklerin Anadolu'ya ayak bastığından beri bu coğrafyada yaşadığımız zamanda her zamanda bu toprakta yaşamanın bir bedeli var. Anadolu'da yaşamanın bedelini de dün ve bugün terör olarak, sağ-sol olarak Çanakkale savaşı, Haçlı seferlerine kadar devam eden bir süreçte bu toprakta yaşamanın bedelini ödedik. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 563 senedir İstanbul'un fethinin hazmedilmemesi ve bugüne kadar yansıdığını ifade etti. Biz bu bedeli farklı şekilde Türk milleti olarak yaşıyoruz. 1 yıldır terörle mücadele ediyoruz ama ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlamak için terörle mücadele ediyoruz. Bu mücadelede ister istemez şehit veriyoruz ama sonuçta bu ülkenin bölünmemesini istiyorsak bu mücadeleyi vermek zorundayız. Şehitlerimiz milletimize maal olmuş ve onun aileleri de Türk milletinin ailesi olarak görüyoruz. Hem hükümetimizin hem belediyemizin şehit ailelerine her zaman saygı duymak ve çoluk çocuklarına sahip çıkmak bütün yöneticilerin, idarecilerin sahip çıkması gerekiyor. Belediye olarak her zaman yanınızda olduk olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk te; "Şehit Aileleri derneğimizde bu güne kadar görev yapan Başkanımıza, Yönetimine, Denetleme Kuruluna ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu günden sonra da yine görev yapacak olan arkadaşlarımıza şahsım ve Türk Milleti adına teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Genel Kurulumuzun Türk Milletine, şehit ailelerimize herkese hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise; "Şehit Aileleri Derneğinin Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum, temenni ediyorum. Güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Yeni Seçilen Denetleme Kurulumuzu, Yönetim Kurulumuzu tebrik ediyorum. Dernek işi, teşkilatlanma işi çok önemli. Bundan önceki faaliyetlerde olduğu gibi Şehit Aileleri Dernek Başkanımız bundan sonraki süreçte de sizleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Biz her zaman dernek başkanımızın sizlerin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Son olarak Konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise, Görev ve sorumlulukları içinde en zor olanın hiç şüphesiz ki Şehit Haberini Ailesine vermek olarak yaşadığını belirtti. O an, o duyguyu bizzat kendisininde tüm kalbi duyguları ile yaşadığını ifade eden Vali Aktaş, Şehitlerimiz bu vatanın varlık sebebidir. Bu vatan şehitlerimiz sayesinde vardır. Sizler de şehitlerimizin, vatanımıza, devletimize, bizlere emanetisiniz. Bu emanete bizler kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız, sahip çıkmak en asli görevimizdir. Devletimizde bu yolda büyük fedakârlıklar göstermekte. Şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize en üst seviyede haklar vermektedir. Bu onların kırık kalplerini bir nebzede olsa tamir etmek için elinden gelen gayreti göstermektedir. Bu uğurda kurulmuş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu hizmetlerin daha derli toplu, daha düzenli, insanlarımızın onuruna yakışır bir şekilde vermesi için oluşturulmuş bir bakanlığımızdır. Şehit ve Gazilerimiz bu vatana sahip çıktıkları için değerlidir, devletimiz de bu değerin bilincinde olarak onlara çeşitli haklar vermekte, bizler de bunları en iyi şekilde uygulamaktayız.” dedi


AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'in eşinin rahatsızlığı sebebiyle gelemediği proğramda kendilerinin selam ve sevgilerini içeren mesajı paylaşıldı.

Konuşmalardan sonra faaliyet raporunun okundu ve 3. Genel Kurul toplantısı programına geçildi.