Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesine ilk kez Algoloji (Ağrı) Polikliniği Açıldı

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Ali Değirmenci  hastane bünyesinde ilk kez  kurulan ağrı polikliniğinin hizmet vermeye başladığını bildirdi. Ağrının basit bir bulgu olarak değil, bir hastalık olarak ele alınmasıyla ağrı tedavisiyle ilgili tıpta önemli  gelişmeler yaşandığını dile getiren Değirmenci “Ağrının mekanizmasının işleyişinin artık çeşitli yöntemlerle belirlendiğini kaydetti.

 

Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ağrı polikliniği sorumlusu  Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Uzm. Dr. M. Barış Açıkgöz konu hakkında şu açıklamalarda bulundu. "Çeşitli nedenlerle ağrı çeken hastalarımız polikliniğe başvurduğunda öncelikle ağrının kaynağı ortaya çıkartılıyor. Ardından uygun tedavi yöntemi ile ağrı tedavi ediliyor. Genellikle bel ve bacak ağrıları, boyun ve kol ağrıları, baş ağrısı migren, kas iskelet ağrıları, sinir sistemi ve damar ağrıları ile kansere bağlı ağrılar nedeniyle vatandaşlarımız bize başvuruyor. Ağrıyı büyük oranda azaltabiliyor, bazı rahatsızlıklarda yüzde  doksanlar oranında dindiriyoruz. Ağrı kliniklerinde ağrı tedavisi için kullanılan başlıca yöntemler ilaç tedavileri ve girişimsel ağrı tedavisi yöntemleridir. Nöral terapi, tetik nokta enjeksiyonu, epidural steroid enjeksiyonu, eklem içi enjeksiyonlar gibi pek çok girişimsel işlem polikliniğimizde uygulanmaktadır." dedi.