Nevşehir il merkezini kullanan tır, çekici, kamyon ve otobüs gibi araçlara yönelik trafik kontrollerine başlanacak olup, aksi durumda haklarında yasal işlem yapılacaktır.

Nevşehir'de Ağır Vasıta Araçlara Şehir Merkezi Yasağı Başladı

Nevşehir İl Trafik Komisyonu kararına göre, 06 Temmuz 2015 Pazartesi gününden itibaren büyük taşıtlar şehir merkezini kullanamayacak kararından sonra şimdi de kontroller ve sıkı denetimler başlıyor...

Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com a yapılan açıklamadaŞehir merkezine giren ağır vasıta araçlara trafik ile resmi asayiş ekiplerinin uygulamasına başlanacağı belirtildi... Nevşehir'de belli noktalarda gerçekleştirilecek uygulamalarda, ağır vasıta araçlara şehir merkezine girmeleri durumunda cezai işlem uygulanıcak...

Araç sürücülerinin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir." 


Nevşehir’de büyük araçlar şehir içine giremeyecek

TIR, çekici, kamyon, otobüs gibi büyük araçların şehir içi trafiğine girme yasağı ile ilgili olarak Nevşehir Valiliği’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Niğde-Nevşehir 765-12 Devlet Karayolu’nun şehir merkezinden geçmesi nedeniyle TIR, çekici, kamyon, otobüs gibi büyük araçların trafik yoğunluğu bulunan bu yolu kullandıkları hatırlatıldı. Büyük araçların şehir içi karayolunu kullanmaları nedeniyle trafik düzeni ve güvenliğinde aksaklıkların oluştuğu, görüntü, gürültü kirliliğinin meydana geldiği belirtildi. İl merkezindeki trafik sorunun çözümlenmesi amacıyla büyük araçların merkeze bağlı Çardak köyü ile Otobüs Terminali arasında yeni açılan güney çevre yolunu kullanmaları istendi. 

Nevşehir'de şehir merkezi girişlerine yeni düzenleme :

                                                                       
   -' Artık Bilmiyorum, görmedim, duymadım' YOK!

Yazılı açıklamada şöyle denildi: 

Niğde-Nevşehir 765-12 Devlet Karayolunun ilimiz Nevşehir merkezinden geçmesi ve tır, çekici, kamyon, otobüs gibi büyük araçların trafik yoğunluğu bulunan bu yolu kullanmaları nedeniyle, trafik düzeni ve güvenliğinde aksaklıklar oluşturmakta, görüntü ve gürültü kirliliği meydana gelmektedir.

Nevşehir İl merkezindeki bu trafik sorunun çözümlenmesi amacıyla, söz konusu araçların Çardak Köyü ile Otobüs Terminali arasında yeni açılan güney çevre yolunu kullanmaları, Niğde Yolu Çardak Kavşağı, İl Merkezi İtfaiye Kavşağı ve Avanos Köprülü Kavşağı istikametlerinden il merkezine (Valilik Kavşağına) girmemeleri ile ilgili 06/03/2015 tarih ve 2015/02 sayılı İl Trafik Komisyon Kararı alınmış olup, karar gereği, Karayolları 67. Şube Şefliğince de gerekli işaretlemeler yapılmıştır.

Bu kapsamda; 06/07/2015 tarihinden itibaren Nevşehir il merkezini kullanan tır, çekici, kamyon ve otobüs gibi araçlara yönelik trafik kontrollerine başlanacaktır. Belirtilen güzergah dışında seyreden bu araç sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre yasal işlem yapılacaktır.

Araç sürücülerinin herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir."