Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Savaş ile Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Savaş, Başbakanlık tarafından bir genelge yayımlanarak Suriye'deki olaylar sebebiyle yurtlarını terk eden muhtaç ve mağdur durumdaki Suriyeli sığınmacılar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, insani yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları, medya kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

 

Nevşehir genelinde de bu kampanya kapsamında belirlenen 3 kamu bankasında açılan hesaplara nakdi yardım yapılabileceğini belirten Savaş, Nevşehir'de faaliyet gösteren 20'ye yakın sivil toplum örgütünün de bu yönde girişimleri olduğunu, onlarla yaptıkları toplantılar sonucu yardımları tek elden toplayıp organizasyonunu yapmak için bir yardım komisyonu oluşturduklarını komisyonun başkanlığını ise Vali Yardımcısı Demirtaş'ın yapacağını kaydetti.

 

Vali Savaş, nakdi yardımların yanı sıra ayni yardımların da kabul edileceğini, bunların düzenli bir şekilde yapılması için gerekli çalışmaları yapıp bölge valilikleri ve koordinatör vali kanalıyla Türkiye'de bulunan sığınmacılara ve Suriye içlerine ulaştırılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

 

Demirtaş da, yardımların tek elden organize edilmesinin son derece önemli olduğunu, ayni yardımlar da özellikle bozulmayacak dayanıklı gıdalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Yardımların nasıl ulaştırılması gerektiği konusunda komisyon üyelerine öneride de bulunan Demirtaş, her ay bir kez komisyonun toplanmasını ve her ayın sonun da toplanan yardımları yığılma olmadan bölgeye ulaştırılmasının iyi olacağı yönünde görüşünü bildirdi.