Atatürk Bulvarı üzerindeki Gül bahçe önünde   Nevşehir Belediyesi Mehter ekibinin  seslendirdiği  marşlarında dikkatle izlendiği törenin açılışı, Kuran-ı Kerim  tilaveti ile başladı.
Düzenlenen törende konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin insanlık tarihinin en büyük hadiselerinden biri olduğunu belirtti.  Nevşehir Müftülüğü olarak  yüce   peygamberimizin tebliğinin taşıdığı anlam ve önemi anlatma adına  doğum yıldönümü nedeniyle  bir dizi etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Öztürk,  bu etkinliklerden birinin de Kutlu Doğum Aşı dağıtımı olduğunu   söyleyen Öztürk, bu uygulamayı geleneksel hale  getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver başkanlığındaki tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’de, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın her zamankinden daha fazla ihtiyaç olunduğu bu günlerde ,  idrak edilen böylesine önemli kutlu doğumun vesile olması temennisi içerisinde olduklarını söyledi.  Açıkgöz şöyle konuştu: “  Öyle bir rahmet peygamberi ki,  o cahiliye döneminde cahil insanlardan melekler bile kıskandıracak insanlar toplumu meydana getirdi. Bizim İhtiyacımız olan peygamberimizin sünneti, Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin  eğitim modeli. Kutlu Doğumu kutladığımız şu günlerde Çanakkale şehitlerimizden farklı olmayan polis ve asker kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu ülke çok güçlü bir ülkedir, terör belasından kısa zamanda kurtulacak. Kardeşliğimize inşallah kimse göz dikemeyecektir.” dedi.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da Peygamber efendimizin örnek hayatının kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında en iyi bir şekilde anlatılacağına inandığını belirterek “ Bizim  yaşamımızı şekillendiren onun hayatı , inşallah bugünlerde daha farklı şekilde anlatılmaya çalışılacak. Bu çalışmalar inşallah Hz. Peygamberimizi daha iyi  anlayarak,  hem ülkemize  ve hem de  insanlığa ayrı bir katkı sağlayacak. Bir olmaya, diri olmaya çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde öyle inanıyorum ki ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan bu plan bertaraf edilecek ve inşallah her şeyin üstesinden gelinecek güce ve kabiliyete ulaşacağız. “ dedi.
Daha sonra yapılan duanın ardından  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili  ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi  Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen ,  Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk vatandaşlara kutlu doğum aşı dağıttı.  
Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte daha sonra   İl Müftüsü Yakup Öztürk, vatandaşlara  gül dağıttı.